13 primării din Cluj, somate de SAR să soluționeze solicitările privind finanțarea educației.

Retro L’amour

Aduce în BTarena o adevărată sărbătoare a muzicii din anii ’80 și ’90, în zilele de 5 și 6 decembrie. Festivalul va reuni unele dintre cele mai iubite nume ale muzicii retro.

concert dr alban, cluj24h.ro, știri din cluj, retro lamour, bt arena, paula seling, bilete retro lamour, cluj24h
scoli curate13 primării din județul Cluj au intrat în vizorul echipei Școli curate, proiect național pentru  buna guvernare și finanțarea adecvată a școlilor, după ce nu au furnizat informațiile și documentele publice solicitate de Societatea Academică din România (SAR) și tinerii lor voluntari încă de la finalul  lunii martie, în baza Legii 544/2001 a liberului acces la informațiile publice.
Localitățile de pe lista neagră a Societății Academice din România sunt Aghireșu, Aiton,  Apahida, Beliș, Bonțida, Buza, Călărași, Călățele, Ciurila, Tureni, MăguriRăcatau, Săcuieu și comuna Șic.
Informațiile solicitate tuturor localităților din județ sunt necesare pentru realizarea raportului  privind finanțarea învățământului la nivel local ce urmează să fie publicat în prima parte a acestei veri.
Cererile adresate vizează acordarea burselor, sumele alocate din bugetele locale pentru cheltuielile cu  bunurile și serviciile necesare în școli, dar și cele pentru reparații și investiții în baza materială a  unităților de învățământ din aceste localități.
Aceste comune urmează să fie chemate în judecată în cazul în care până la data de 1 iunie nu  vor răspunde cererilor noastre, completate în repetate rânduri de apelurile scrise și telefonice ale ambasadorilor și coordonatorilor Școli curate, eforturi depuse în ultimele săptămâni la nivelul echipei de proiect. Am fost înțelegători pe parcursul stării de urgență, dar acum primarii chiar nu mai au nicio scuză și vom folosi toate căile legale pentru a pune capăt lipsei de transparență în care se regăsesc aceste primării de pe lista neagră. Cristian Ghingheș, coordonator proiecte în cadrul Societății  Academice din România
Concret, proiectul are ca scop modernizarea educației printro finanțare transparentă și adecvată a școlilor și liceelor din întreaga țară, cu acțiuni de monitorizare și responsabilizare a autorităților locale desfășurate de elevi și părinți la firul ierbii.
Cred că poate fi extrem de copleșitor să fii angajatul unei primării pentru că toate problemele  unei comunități sunt responsabilitatea directă a acelora care lucrează întro astfel de instituție. Totuși, să primești o cerere, să o treci întrun registru și să eliberezi un număr de înregistrare, iar apoi să o înmânezi cuiva responsabil direct pentru redacta un răspuns mi se pare un job floare la ureche. În  realitate, conținutul acestei cereri lea dat mari bătăi de cap unor funcționari publici din multe varii motive. Am sunat și resunat să obținem acest răspuns saumăcar săaflăm care e stadiul cererilor noastre și tot ce am obținut a fost: O să verificăm si vă sunam inapoi, vă rugăm să reveniți, secretarul/a s-a pensionat și am deschis concurs pe post (4 cazuri), am pierdut cererea, o mai trimiteți încă odată și  așa mai departe. a relatat Tobias Pasăre, coordonator Școli curate în județul Cluj
Școli Curate este inițiativa lansată de cel mai vechi think tank din țară, Societatea Academică  din România (SAR), prin care se susține la nivel național un nou mod de a combate corupția în ceea ce
privește alocarea, accesarea și cheltuirea resurselor publice în învățământul preuniversitar.

Articole Noi