10 persoane au fost salvate de polițiști după ce au rămas blocate în zonă de munte.

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

FOTO6În urma fenomenelor meteo periculoase, polițiștii au gestionat, împreună cu celelalte efective din cadrul M.A.I., sute de solicitări venite din partea cetățenilor.

O situație aparte, în care polițiștii s-au mobilizat și au organizat o adevărată acțiune de salvare, a fost înregistrată la data de 17 septembrie, în urma unui apel prin care a fost sesizat faptul că, mai multe persoane au rămas blocate într-o zonă de munte, neputând înainta din cauza arborilor căzuți pe drum.

La data de 17 septembrie a.c., în jurul orei 19.00, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Florești, Postul de Poliție Comunal Măguri-Răcătău, au fost sesizați, prin 112, cu privire la faptul că, în comuna Măguri-Răcătău, cătun Blăjoaia, patru persoane care vizitau împrejurimile au rămas blocate cu autoturismul pe DJ 107T din cauza arborilor căzuți pe drum, în urma furtunii.

În baza sesizării, polițiștii, împreună cu autoritățile locale, au mobilizat un grup de voluntari și s-au deplasat spre locul indicat.FOTO5

Din cauza arborilor căzuți pe drumul județean, accesul spre zona muntoasă în care se aflau persoanele blocate a fost extrem de dificil, fiind necesară secționarea arborilor cu motofierăstraie și curățarea drumului de crengi pentru înaintare.

Pe aproape toată porțiunea de drum, circa 35 de kilometri, s-a intervenit pentru înlăturarea arborilor. La un moment, polițiștii au deviat de la drumul județean și au înaintat prin pădure, timpul de intervenție pentru localizarea și preluarea turiștilor fiind de aproximativ 10 ore.

Pe parcursul drumului spre cătunul Blajoaia, pe DJ107T, a mai fost găsit un grup de 6 persoane, cu 3 autoturisme de teren, care, în urma intervenției și-au putut continua deplasarea în siguranță spre Cluj-Napoca.

În jurul orei 5:00, polițiștii au ajuns la cele patru persoane din cătunul Blăjoaia, acestea fiind aduse în siguranță la sediul unității de poliție.

Ca urmare a acestei intervenții, 10 persoane au fost deblocate și aduse în siguranță din zona de munte.

FOTO 4 FOTO 1

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj