„Ziua Drapelului Naţional”, sărbătorită la Cluj prin ceremonii publice. Vezi programul

Ziua-Drapelului-National-Cluj-Napoca-11În baza Legii nr.96 din 1998, în data de 26 iunie a fiecărui an se sărbătoreşte Ziua Drapelului Naţional al României. Militarii Diviziei 4 Infanterie „Gemina” participă în zona de responsabilitate a marii unităţi la ceremoniile publice de arborare a Drapelului României, organizate împreună cu reprezentanţi ai autorităţile publice locale.

La Cluj-Napoca, în perioada 25 – 26 iunie, militari din structurile Diviziei 4 Infanterie „Gemina” vor participa la manifestările dedicate Zilei Drapelului Naţional, potrivit următorului program:

 duminică, 25 iunie: începând cu ora 20.00, în Piaţa Avram Iancu, se va derula ceremonia de coborâre a Drapelului României. La activitate va participa garda purtătoare a Drapelului Naţional, constituită din militari ai Regimentului 317 ISR „Vlădeasa”, acompaniaţi de un trompet al Muzicii Militare;

 luni, 26 iunie: începând cu ora 09.45, în Piaţa Avram Iancu se va desfăşura ceremonia publică de înălţare a Drapelului României. Manifestarea publică de înălţare a Drapelului României va fi precedată de slujba de sfinţire a acestuia în Catedrala Mitropolitană Ortodoxă.

Detaşamentul de onoare va fi constituit din militari ai Regimentului 50 Rachete

Antiaeriene „Andrei Mureşianu”, ai Regimentului 317 ISR „Vlădeasa”, ai Batalionului 55 Comunicaţii şi Informatică „Napoca”, ai Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj și din elevi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca.

Concitadinii noștri sunt invitați să participe, în semn de respect faţă de unul dintre simbolurile fundamentale ale ţării, Drapelul Naţional al României, la festivităţile militare de la Cluj-Napoca şi din alte garnizoane ale Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.