joi, martie 28, 2024

Zilele Clujului 2019 vor avea loc în perioada 27-30 septembrie!

Servicii de criolipoliză la Allure Clinique de Beaute!

Slăbește la rece, fără bisturiu și la un preț accesibil printr-o procedură fără riscuri. În doar trei ședințe, poți scăpa de 5-6 cm în circumferință.

Primăria Cluj-Napoca anunță desfășurarea ediției a IX-a a Zilelor Clujului în perioada 27-30 septembrie 2019 și invită clujenii să transmiVizual 1tă idei și propuneri de proiecte pentru noua ediție a evenimentului.

Creativ, dinamic, colorat, multicultural, conectat și incluziv, evenimentul Zilele Clujului reflectă comunitatea căreia îi este dedicat. Ultima ediție a Zilelor Clujului a reunit peste 250.000 participanți în cele 4 zile de evenimente. Ediția din 2019, anunțată inițial pentru perioada 23-26 mai, anterior stabilirii datei alegerilor pentru Parlamentul European, va avea loc în perioada 27-30 septembrie.

Devenit un eveniment de referință pentru clujeni și turiști, Zilele Clujului este o sărbătoare a întregii comunități. Primăria Cluj-Napoca subliniază faptul că implicarea comunității în conturarea programului este elementul cheie căruia i se datorează creșterea festivalului din ultimii ani.

În același timp, anul 2019 are o însemnătate istorică profundă pentru o parte dintre cele mai importante instituții clujene și, implicit, pentru ceea ce reprezintă municipiul nostru astăzi.

În 1919, Vasile Pârvan rostea în deschiderea anului universitar celebrul discurs „Datoria vieții noastre”, în cadrul Universității „Babeș-Bolyai” (atunci Universitatea Românească), punând astfel bazele noii identități pe care universitatea clujeană avea să o dezvolte. În același an, Facultatea Românească de Medicină și Academia de Agricultură au început să contureze profilul actualelor universități: Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca și Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca. De asemenea, trei instituții de învățământ preuniversitar sărbătoresc în 2019 o sută de ani de activitate: Colegiul Național „George Coșbuc”, Colegiul Național „Emil Racoviță” și Colegiul Național „George Barițiu”.

Tot în 1919 își începeau activitatea culturală cele două instituţii: Teatrul Național Cluj-Napoca și Opera Română Cluj-Napoca, având un rol semnificativ în dezvoltarea culturală a municipiului. În același an, este inaugurată la Cluj actuala Academie de Muzică „Gheorghe Dima”. Unul dintre cele mai importante cluburi sportive din România, atât prin diversitatea sporturilor practicate și a rezultatelor obținute, cât și prin constanță, Universitatea Cluj își serbează de asemenea centenarul. De asemenea, Jandarmeria Ardeleană și-a început activitatea în 1919.

Astfel, Zilele Clujului 2019 vor marca, prin evenimente și acțiuni aparte, sărbătorirea unor instituții clujene remarcabile, care au contribuit activ la dezvoltarea orașului în ultimul secol: Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj- Napoca, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, Teatrul Național Cluj-Napoca, Opera Națională Română Cluj-Napoca, Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, Clubul Sportiv Universitatea Cluj, Colegiul Național „George Coșbuc”, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Colegiul Național „George Barițiu”, Inspectoratul de Jandarmi Județean „Alexandru Vaida Voevod” Cluj și Gruparea de Jandarmi Mobilă ,,Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca.

În acest cadru, Primăria Cluj-Napoca invită publicul de toate vârstele – cetățeni, instituții, ONG-uri sau companii, ca în fiecare an, să contribuie la programul noii ediții a Zilelor Clujului prin idei de evenimente, proiecte sau acțiuni care să rezoneze cu valorile comunității clujene.

Propunerile pot fi transmise pe adresa zileleclujului@primariaclujnapoca.ro sau la Registratura Primăriei municipiului Cluj-Napoca, str. Moţilor nr. 7, precum și la primăriile de cartier, până la data de 16 august 2019. De asemenea, noutățile sunt publicate și pe pagina de facebook http://fb.com/ZileleClujului/ .

 

Articole Noi