Weekend plin pentru polițiștii clujeni. Sute de sancțiuni aplicate și zeci de permise de conducere reținute.

politia 1

Foto: Arhiva

Ordinea şi siguranţa comunităţii reprezintă o prioritate pentru poliţiştii clujeni, care acţionează zilnic pe raza judeţului pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au desfăşurat, în perioada 29-31 iulie a.c., acţiuni în sistem integrat pentru menţinerea climatului de ordine şi msiguranţă publică pe raza judeţului.

Peste 160 poliţişti au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

Astfel, poliţişti de la structuri de ordine publică, rutier, investigaţii criminale şi investigarea criminalităţii economice au efectuat acţiuni specifice muncii de poliţie pe raza localităţilor urbane, dar şi în mediul rural.

În cadrul acţiunilor au fost constatate 9 infracţiuni, dintre care 7 fapte au fost depistate în flagrant delict. Cele mai numeroase abateri înregistrate au fost la regimul circulaţiei.

Pentru neregulile constatate, polițiștii de ordine publică au aplicat 88 sancţiuni contravenţionale, dintre care 83 la Legea 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, iar 5 sancţiuni contravenţionale pentru încălcări ale altor acte normative.

Poliţiştii rutieri au fost prezenţi pe principalele artere rutiere, pentru fluidizarea traficului, impunerea respectării normelor rutiere de către toţi participanţii la trafic şi prevenirea accidentelor de circulaţie.

Astfel, poliţiştii rutieri au fost nevoiţi să aplice 243 sancţiuni contravenţionale, dintre care 29 pentru depăşirea limitelor legale de viteză și 214 pentru alte abateri.

Având în vedere abaterile depistate, precum şi în scop preventiv, pentru a-i determina pe cetăţeni să conştientizeze posibilele pericole la care se expun atunci când nu îşi iau toate măsurile de prevenire, poliţiştii rutieri au reţinut 44 permise de conducere şi au retras 13 certificate de înmatriculare.

În domeniul prevenirii şi combaterii criminalităţii economice au fost derulate activităţi specifice, astfel au fost verificate 21 de societăţi comerciale și au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Activităţile de prevenire şi combatere a ilegalităţilor continuă.