Vor fi reabilitate cinci poduri amplasate pe drumurile județene.

Valeni poduri CJCConsiliul Județean Cluj va reabilita încă cinci poduri amplasate pe drumurile județene.

Consiliul Județean Cluj a demarat reabilitarea a nu mai puțin de cinci poduri amplasate pe mai multe drumuri județene, respectiv pe DJ 182E în localitatea Chiuiești, pe DJ 107R în Ciurila, pe DJ 161D în localitatea Jichișu de Jos, pe DJ 103L în localitatea Mănăstireni și pe DJ 161 în satul Pâglișa, comuna Dăbâca. Investițiile se adaugă uneia similare, deja demarate de Consiliul Județean și care prevede execuția unui nou pod pe traseul DJ 108C, în localitatea Văleni din comuna Călățele.

             Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „E o investiție importantă, în valoare de peste 15 milioane de lei, prin intermediul căreia ne propunem să asigurăm condiții optime de siguranță și confort atât pentru circulația rutieră, cât și pentru cea pietonală. Practic, vom reconstrui de la 0 toate cele 5 poduri, conform ultimelor tehnologii în domeniu și cu respectarea celor mai exigente standarde”.

               Podurile ce urmează a fi reabilitate nu au beneficiat de reparații capitale de la momentul construcției. În plus, ca urmare a fenomenelor meteo sezoniere care au provocat căderi abundente de apă într-un interval foarte scurt, podurile au suferit degradări semnificative ale structurii. În acest context, în urma expertizelor tehnice efectuate, s-a decis reconstruirea lor, de la zero.

             poduri Văleni CJC reabilitareValoarea execuției pentru toate cele cinci poduri este de 14.547.428 lei, fondurile fiind asigurate din bugetul propriu al Consiliului Județean. La această sumă se mai adaugă alți 482.568 de lei asigurați tot din bugetul forului administrativ județean pentru serviciile de proiectare tehnică.

             Consiliul Județean a demarat deja procedura de achiziție a serviciilor de verificare a documentațiilor tehnico-economice aferente celor cinci proiecte, obiectivul vizat reprezentându-l edificarea unor elemente de infrastructură înalt calitative, în beneficiul tuturor participanților la trafic.