sâmbătă, aprilie 20, 2024

[Video] Florești: Încă un pas pentru construirea Centrului Cultural pe terenul fostului poligon. Vezi cum va arăta

Servicii de criolipoliză la Allure Clinique de Beaute!

Slăbește la rece, fără bisturiu și la un preț accesibil printr-o procedură fără riscuri. În doar trei ședințe, poți scăpa de 5-6 cm în circumferință.

convocatorConsiliul Local Florești s-a întrunit în ședință extraordinară astăzi, 14 martie 2017. Pe ordinea de zi s-au aflat doar două proiecte ce presupuneau aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru două proiecte ce urmează a fi depuse cu scopul de a accesa fonduri europene. Ambele proiecte au trecut de votul consilierilor.

Concret, este vorba despre:

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru lucrarea ” Modernizare strada Eroilor în comuna Florești, județul Cluj
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru lucrarea ” Centrul cultural , baza sportivă și de agrement în comuna Florești, județul Cluj”.

Consiliul local FlorestiLa ședință au fost prezenți 15 consilieri locali (au lipsit Luisa Oprea, Cristolțan Camelia, Adrian Mic plus un loc vacant după demisia unui consilier). Ordinea de zi a fost aprobată în unanimitate.

În ce privește primul punct de pe ordinea de zi,  Marius Manu le-a adus la cunoștință consilierilor, faptul că termenul pentru depunerea proiectelor la PNDL este 17 martie 2017, iar proiectele de astăzi reprezintă un nou pas pentru accesarea fondurilor europene.

Conform acestuia, valoarea proiectului pentru modernizarea străzii Eroilor ar fi undeva la 11 milioane de lei, iar cofinanțarea, undeva la 2 milioane de lei.

Proiectul a fost votat în unanimitate.

Consiliul local Floresti 2La al doilea proiect de pe ordinea de zi au existat câteva discuții axate în mod special pe faptul că acel teren ar trebui să fie utilizat cât mai mult ca spațiu verde și să nu cuprindă prea multe clădiri. Cu acest lucru au fost de acord mai mulți consilieri.

Marius Manu le-a explicat consilierilor că acest proiect (o parte din întregul proiect ce va fi realizat pe terenul fostului poligon), are 3 variante propuse dar, numai una (care nu este atât de constisitoare) este propusă spre aprobare Consiliului Local.

56 de milioane de lei este evaluarea totală a acestui proiect, deocamdată nu se știe exact care ar putea fi partea de cofinanțare (se vehiculau undeva la 10 procente din suma totală).

Marius Manu a mai explicat că întreaga suprafață a terenului are undeva la 8 hectare, iar construcția are 7700 de metri, desfasurat. Mai exact, această clădire, conform proiectului ar veni amplasată cu aproximație, în zona în care se monta scena la Zilele Floreștiului.

În prima parte de teren, va fi amenajat un parc și nu vor fi tăiați copacii, apoi centrul cultural, se unesc străzile Sub Cetate apoi va fi o sală polivalentă și spre pădure se propune un parc de aventură sau aquapar, a explicat Mariu Manu.

Centru cultural poligonDiscuția a continuat legat de concursul de idei care se presupune că ar fi avut loc însă angajații din Primărie, Marius Manu și Florin Zanc au spus că nu a avut loc un concurs de idei în acest sens și că se face practic, de dragul fondurilor europene. Au adăugat că se vor face dezbateri căci urmează să fie aprobat un PUZ și practic, vor avea un cuvânt de spus și floreștenii.

Consilierul local PSD, Doru Matei a spus că ar fi fost normal ca aceste idei să fie supuse dezbaterii, să existe un concurs de idei și mai ales că acolo ar fi bine să nu fie o zonă de clădiri.

„Eu mă gândeam la un proiect ca în parcul „Iuliu Hațieganu”, sau ca în Parcul Central. Centrul Cultural se poate face în altă parte. Nu avem bani? Avem un buget aproape cât Turda”, a spus consilierul.

La rândul său, consilierul PNL, Traian Abrudan a fost de acord cu ideile consilierul PSD însă, evident, nu și cu votul colegului său. Asta pentru că deși a spus că în viziunea sa, acolo ar trebui să fie mai mult spațiu verde, consilierul PNL  a votat „pentru” acest proiect.

„Știți ce e foarte nasol acolo? Se fac foarte multe parcări, betoane, betoane. Bagi betoane unde e spațiu verde. „, a spus Traian Abrudan.

Ei bine, cu această idee de „mai mult spațiu verde și mai puțin beton” au fost de acord mai mulți consilieri dar proiectul a trecut de votul lor cu 10 voturi „pentru”, 4 abțineri și un vot „împotrivă”.

UPDATE: Consilierul local PNL, Traian Abrudan ne-a contactat telefonic pentru a ne atrage atenția asupra faptului că nu a folosit cuvântul „nașpa” ci cuvantul „nasol”. 

Pentru că nu dorim să aducem atingere vocabularului domnului consilier si pentru că nici nu știm dacă este „nașpa” sau „nasol” ce s-a întamplat, cu scuzele de rigoare, aducem la cunoștința cititorilor că nu s-a folosit cuvântul „nașpa” ci cuvântul „nasol”.

Articole Noi