UPDATE: Percheziții la Primăria Cluj-Napoca. DNA suspectează fapte de corupție. Viceprimarul Anna Horvat este invitat la declarații

primaria cluj napocaProcurorii Direcției Naționale Anticorupție, filiala Cluj fac percheziții ce vizează fapte de corupție și asimilate celor de corupție în 9 locații din Municipiul Cluj-Napoca. 

Conform acestora, există suspiciunea săvârșirii unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție din perioada 2014-2016.

În cursul dimineții de 10 octombrie 2016, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 9 locații situate în municipiul Cluj Napoca, dintre care 2 locații situate în incinta aceleiași instituții publice, celelalte vizând domiciliile unor persoane fizice și sediul unei persoane juridice, au declarat reprezentanții DNA.

Totodată, aceștia au mai spus că atunci când împrejurările vor permite, vor fi în măsură să ofere detalii suplimentare.

UPDATE 2: Viceprimarul Municipiului Cluj-Napoca, Anna Horvath a fost audiată de procurori.

Anna Horvath a părăsit sediul Primăriei Cluj-Napoca pentru a merge la DNA unde a fost audiată de procurori în jurul orei 18,00. Preț de aproximativ 2 ore a durat audierea, viceprimarul a fost însoțit de un avocat iar lapuțin după ora 20,00 a plecat din sediul DNA refuzând să facă declarații despre dosar sau despre posibilele acuzații ce i se aduc.

 UPDATE 1: 

Printre persoanele vizate de aceste percheziții se numără și viceprimarul Municipiului Cluj-Napoca, Anna Horvath. Totodată, procurorii au ridicat documente de la biroul de urbanism al primăriei. Anna Horvath a fost chemată la audieri, urmând să se prezinte la seidul DNA.

anna horvath facebook

Sursă foto: www.facebook.com

Este în curs o cercetare penală care are legătură cu posibile nereguli privind finanțarea campaniei electorale din iunie 2016, când eu am fost candidat la Primăria Cluj-Napoca. Se caută posibile legături între finanțarea din campanie și activitatea mea administrativă din cadrul Primăriei. Nu am nicio calitate (n.red. în acest dosar al DNA). Am fost invitată pentru audieri la DNA și voi da curs acestei invitații. Au fost percheziții domiciliare și la cabinetul meu de viceprimar și în alte birouri din Primărie. De la domiciliul meu au fost ridicate agende personale și un calculator”, a declarat, viceprimarul Municipiului Cluj-Napoca,  Anna Horvath.

Aceasta a mai declarat că finanțarea din campania electorală a fost făcută conform legii, prin donații ale unor persoane fizice și că lista se află la AEP (Autoritatea Electorală Permanentă).