Un floreştean s-a urcat băut la volan şi apoi a refuzat prelevarea mostrelor biologice. Poliţiştii l-au reţinut.

politia

foto: Arhiva Cluj24h.ro

Polițiștii au reținut, pentru 24 de ore, un conducător auto care a fost depistat sub influența alcoolului și care a refuzat prelevarea mostrelor biologice în vederea stabilirii gradului de alcoolemie.

În fapt, în noaptea de 1/2 noiembrie a.c., în jurul orei 00:30, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au oprit, pentru control, un bărbat de 34 de ani, din Floreşti, care conducea un autovehicul pe DN1 E60, pe raza comunei de domiciliu.

În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că şoferul se afla sub influenţa alcoolului, rezultând o concentrație de peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Fiind condus la unitatea medicală pentru prelevare de mostre biologice, bărbatul a refuzat recoltarea.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. Totodată, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice constitutie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la unu la cinci ani.