vineri, martie 29, 2024

Traversarea Tarniţei – 29 iulie 2018 / ediția a 12-a și Triatlon Cluj 28 iulie 2018 / ediția a 5-a

Servicii de criolipoliză la Allure Clinique de Beaute!

Slăbește la rece, fără bisturiu și la un preț accesibil printr-o procedură fără riscuri. În doar trei ședințe, poți scăpa de 5-6 cm în circumferință.

Traversarea Tarniţei, eveniment ajuns tradiție, se află deja la cea de a 12-a ediţie și va avea loc, în data de 29 iulie pe lacul Tarnița din județul Cluj. La fel ca și anul trecut, sâmbătă, in 28 iulie va avea loc pe același lac, ediția a 5-a a evenimentului Triatlon Cluj. Înscrierile s-au încheiat pe site-ul organizatorului (www.club-orca.ro), iar Clubul Orca, se aşteaptă la un număr de 100 de participanţi pentru evenimentul de înot și ca. 250 de participanți pentru cel de triatlon. Traversarea Tarniței ramâne cursa de înot în ape deschise aleasă în special de înotătorii pasionați de munte și de mișcarea în aer liber.

logobf_sp_challenge

Traversarea Tarniței
Competiţia va consta în proba de parcurgere înot a distanţei 6500m reprezentând lungimea lacului Tarniţa. Startul probei de 6500m se va da in ziua de duminică, 29 iulie, de la debarcader la ora 10 pentru, iar startul probei scurte sâmbătă, 28 iulie, la coada lacului, probă care va fi parte a evenimentului Triatlon Cluj organizat de Clubul Orca pentru al cincilea an consecutiv. Timpul limită de parcurgere a distanţelor este de o oră respectiv 3 ore pentru proba lungă.

Datorită temperaturii scăzute a apei în Lacul Tarniţa, organizatorii recomandă purtarea costumului de neopren pentru evitarea hipotermiei.

Siguranţa înotătorilor va fi asigurată de numeroase caiace şi un echipaj SMURD care va fi prezent ca de obicei la acest eveniment.

Participanţii vor fi împărţiţi pe 7 categorii de vârstă: sub 20 de ani, 20-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60-69, 70 de ani şi mai mult, iar premierea se va face separat.

În prezent sunt înscrise 148 persoane, dintre care 60 la proba scurtă și 88 la proba lungă. În acest an avem onoarea de a avea înotători de excepție atât din România cât și din afara țării. Cel mai vârstnic participant are 70 ani și cel mai tânăr doar 11.

Publicul este invitat să asiste şi să-i încurajeze pe participanți urmărind evenimentul din zona de start (debarcader/coada lacului) precum şi de pe malul lacului din puncte care vor fi marcate de către organizatori.

Traversarea Tarniţei este prima competiţie de înot in ape deschise (Open Water Swimming) din România, eveniment care a luat ființă în 2007 când la start se adunau 14 sportivi curajoşi, toţi reuşind să termine cursa.

traseu_concurenti_2018_compressor

Triatlon Cluj
Evenimentul oferă posibilitatea participării atât ca și concurent individual, cât și în ștafete de 2 sau 3 membri, având componență feminin, masculin sau mixt. Traseul este același pentru ambele variante de participare. În cadrul acestui eveniment există și proba de înot 1500m fiind o completare a evenimentului de înot de sâmbătă.

Înot
Concurenţii vor urca pe un ponton mobil la coada lacului (Tranziţie) şi vor fi transportaţi la distanţa de 1500 de metri. Startul se va da din apă. Traseul presupune parcurgerea înot a distanţei de 1500 metri până la zona de tranziţie.

Ciclism
30 km, cu 690 metri diferenţă de nivel.
Traseul (drum forestier / de pământ) urmează malul lacului şi apoi al pârâului Râşca până la kilometrul 14, de unde urmează o urcare constantă de dificultate medie, până la Lăpuşteşti (punct de alimentare), aici atingând maximul în altitudine. De aici urmează coborârea înspre coada lacului, 6 km de coborâre în serpentine, până la intersecţia cu drumul asfaltat 107P. Coborârea continuă cu 4 km de asfalt, şi apoi încă vreo 700 de drum pietruit până la tranziţie.

Alergare
Traseul de alergare este comun cu cel de bicicletă până la kilometrul 4.5, unde va fi amplasat un punct de alimentare şi control. Acest segment de 4.5 km va fi parcurs în dublu sens, însumând astfel 9 km, cu 80m diferenţă de nivel, de drum forestier umbrit în proporţie de aproximativ 95%.

Startul şi sosirea vor avea loc la Pensiunea Traian, de la coada lacului Tarniţa, judeţul Cluj, la 35km de Cluj-Napoca şi 23km de la ieşirea de pe autostrada Turda-Gilău.

harta

Articole Noi