Traversarea neregulamentară- CAUZĂ PRINCIPALĂ ÎN PRODUCEREA ACCIDENTELOR . Ce recomandă polițiștii?

campanie nu trece dincolo

Foto: Arhiva

Traversarea neregulamentară constituie o cauză principală a accidentelor de circulaţie. Graba, comoditatea, neatenţia, nu ar trebui să primeze în faţa siguranţei.

Traversaţi prin locurile special amenajate şi doar după o temeinică asigurare!

O femeie a fost accidentată în urma unei traversări neregulamentare la data de 21 iunie a.c., în jurul orei 15:15. Conform polițiștilor, un bărbat de 46 de ani, din comuna Unguraş, în timp ce conducea un autobuz pe raza municipiului Dej, a surprins şi accidentat o femeie, de 55 de ani, din Reteag, judeţul Bistriţa-Năsăud.

Femeia, în calitate de pieton, s-ar fi angajat neregulamentar în traversarea străzii. În urma impactului, femeia a fost rănită uşor, fiind trasnportată la unitatea medicală pentru îngriiri de specialitate.

Cercetările continuă pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care s-a produs coliziunea şi luarea măsurilor legale.

RECOMANDĂRI PENTRU PIETONI:

Traversați numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de stradă! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!

La orice traversare, opriți-vă în afara parții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!

Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul ca atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteză ridicat trebuie sa fiți mai prudenți!

Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Dați șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!

Copiii nu trebuie lăsați să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili și nu pot aprecia corect distanțele și vitezele. Nu uitați! – copiii imită comportamentul rutier al adulților.

Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar acolo unde acestea lipsesc mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!

Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice dacă ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.

Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!