Tişe insistă să ceară demisia lui Seplecan: „Demisia de urgenţă a lui Seplecan!”

tise si seplecanSenatorul PNL, Alin Tişe insistă şi cere din nou, demisia colegului său, Mihai Seplecan ce este astăzi preşedinte al Consiliului Jueţean Cluj. De ceva timp, Alin Tişe îl critică pe Seplecan prin mai diferite comunicate de presă în episoade, lucru ce arată un coflict între cei doi. A mai cerut demisia preşedintelui CJ Cluj, iar astăzi o face din nou acuzându-l pe Sepleca că s-a ocupat de plângeri penale şi ameninţări cu lumea interlopă, mai puţin de problemele judeţului. 

În câteva luni de când Seplecan deţine funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj a demonstrat o crasă incompetenţă. S-a ocupat de delaţiuni ordinare, plângeri penale, ameninţări cu lumea interlopă, combinaţii şi jocuri politice mărunte. Nu s-a ocupat de problemele acute ale judeţului pe care le-a blocat şi sabotat permanent.

Nerealizarea până azi a depozitului temporar de deşeuri este responsabilitatea exclusivă a lui Seplecan. Clujul este într-un blocaj al gunoaielor de nepermis, întrucât interesul public a fost înlăturat în favoarea  interesului privat al unei firme. În câteva luni nici o primărie de comună sau oraş nu va mai avea unde să depoziteze gunoaiele. Responsabilitatea îi aparţine lui Seplecan care are obligaţia în virtutea funcţiei de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj  de a rezolva aceasta problema acută a judeţului. El trebuie să demisioneze de urgenţă.

De asemenea, am aflat din presă că Seplecan doreşte să împrumute judeţul şi pe clujeni cu 25 milioane de euro pentru a cumpăra o clădire deja prestabilită, pe care nu o anunţă dar care costă 25 milioane de euro!?  Evident fără proceduri, studii, analize. Asta în condiţiile în care o astfel de clădire se poate construi cu 5-8 milioane de euro, Consiliul Judeţean Cluj având 16 ha de teren în Floreşti într-o poziţie foarte bună consilierii judeţeni şi toţi clujenii au aflat din presă despre această intenţie. Fapt inadmisibil.

Există o decizie a Comitetului Executiv Judeţean al PNL aprobată în unanimitate în noul PNL, că deciziile politice importante cu impact major pentru clujeni – cum este cazul împrumutării judeţului – care necesită şi sprijin  politic al partidului, se vor discuta în prealabil şi analiza temeinic înainte ca ele sa fie anunţate public.

 PNL apară interesul public şi interesul fiecărui clujean în parte.

Decizia politică de a avea sau nu o anumită conduită politică aparţine partidului care susţine un proiect. Decizia de legalitate aparţine aparatului de specialitate angajat al instituţiei publice. Seplecan a încalcăt aceasta decizie a Comitetului Executiv al PNL anunţând public înainte de a analiza şi a discuta, decizia de a promova un proiect de hotărâre prin care Consiliul Judeţean urmează să se împrumute cu 25 milioane de euro.

Astfel Seplecan se situează politic în afara deciziilor privind conduita politică a membrilor PNL.

El trebuie să demisioneze de urgenţă.

Am aflat din presă că Seplecan ar fi câştigat un premiu în campania organizată de Tarom şi aeroport „Pasagerul 1 milion în anul 2015” al  Aeroportului Cluj. Şi că el a cedat acest premiu unei doamne, într-un gest de maximă generozitate.

Vă informez că în realitate această informaţie este un fals, o invenţie, o mistificare a realităţii, o minciună sfruntată făcută de Seplecan cu scopul urmărit de a câştiga capital politic.

Seplecan nu a câştigat nici un premiu, deci nu a avut cum să cedeze unei doamne acest premiu.

Tarom a anunţat câştigătorii în timpul zborului Bucureşti – Cluj iar el nu era printre câştigători.

A compromis aceasta campanie încercând sa o politizeze cu scopul acumulării de capital politic.

A discreditat şi jignit pe clujenii, inventând o ştire si minţind că a câştigat un premiu pe care nu l-a câştigat niciodată. Gest de o gravitate fără precedent. Inadmisibil. 

A discreditat şi desconsiderat pe angajaţii aeroportului Cluj şi ai Consiliului Judeţean Cluj, care au muncit pentru atragerea unui număr atât de mare de pasageri iar el a încercat sa confişte în interes personal acest eveniment.

Un gest incredibil, de mitomanie făcut de o persoană incompetentă care este dispusă la orice pentru a câştiga în disperarea sa un dram de credibilitate.

Să inventezi o asemenea ştire, care oricând poate fi verificată, arată iresponsabilitate şi inconştienţă. Acum fiecare PNL-ist poate sa vadă concret cine este Seplecan şi la ce gesturi şi atitudini se pretează din postura de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj susţinut politic de PNL.

 

Solicit public directorului Aeroportului Cluj, David Ciceo,  şi TAROM  să infirme cele spuse de mine mai sus dacă ele nu sunt adevărate. Solicit public să informeze clujenii daca vreunul dintre  premiile din campania „Pasagerul 1 milion” a fost câstigat de către Seplecan.

În caz contrar Seplecan  trebuie să demisioneze.

Solicit public senatorului Marius Nicoară copreşedinte PNL Cluj să intervină în regim de urgenţă şi să solicite şi el demisia lui Seplecan.  În caz contrar se impune retragerea sprijinul politic provenit din PNL.

Clujul nu-şi poate permite un astfel de preşedinte de consiliu judeţean. PNL Cluj nu-l poate gira.

Orice zi în care Seplecan conduce incompetent şi iresponsabil Consiliul Judeţean Cluj, însemnă blocarea proiectelor judeţului Cluj şi afectează în mod grav interesele cetăţenilor judeţului Cluj, imaginea şi credibilitatea noului PNL.

Pentru acestea Seplecan trebuie să demisioneze de la conducerea Consiliului Judeţean Cluj.

Solicit demisia de urgenţă!

Senator Alin Tişe