Tișe în război cu Garda de Mediu: își fac plângeri penale în problema rampei de deșeuri de la Pata Rât.

Foto: Garda Nationala de Mediu

Foto: Garda Nationala de Mediu

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe a anunțat printr-un comunicat de presă că instituția va formula plângere penală împotriva  Ministrului Mediului și a comisarilor Gărzii de Mediu.  Acesta consideră că amenda dată de Garda Națională de Mediu este una abuzivă.

Tișe spune că în legătură cu problemele de la Pata Rât, Consiliul Județean a luat urgent toate măsurile dispuse prin Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Unele măsuri au fost imediate iar altele, stabilite cu termene, precum 2 octombrie 2017, sunt în implementare.

Problemele de la Pata Rât există de 70 de ani, iar acum Consiliul Județean Cluj încearcă să închidă definitiv și să ecologizeze această rampă.

Garda Națională de Mediu a efectuat un control în data de 31.08.2017 când a stabilit, de asemenea, măsuri de implementat (cu termen!!!) pe care Consiliul Județean Cluj le -a respectat întocmai. Surpriza a fost că în data de 14.09.2017, Ministrul Mediului, incompetenta Graţiela Leocadia Gavrilescu, a instigat Garda de Mediu să anuleze termenele și măsurile propuse de această instituție și să aplice în mod abuziv alte sancțiuni. Asta, în loc să se implice activ în rezolvarea problemei care este a României, nu doar a Clujului. Asta, în condițiile în care, în țară, există rampe neconforme în procedură de infrigement și ministrul incompetent nu e preocupat de ele, se arată în comunicatul transmis.

Rampa de la Pata Rât este 90 % închisă și spre finalizare.

Abuzul făcut de incompetenta ministră care a instigat și a făcut presiuni asupra comisarilor Gărzii de Mediu (amenințându-i cu destituirea) nu poate rămâne fără consecințe.

Consiliul Județean Cluj va formula plângere penală împotriva Ministrului Mediului și a comisarilor Gărzii de Mediu.

Citește și: 

Garda Nationala de Mediu: sesizare penală și amenzi de aproape 150.000 lei aplicate CJ Cluj pentru problemele de la depozitul de deșuri Pata Rât.

 

TMS - Banner 728 x 90 px