Simpozion „Mocănița – trecut, prezent și viitor în țara moților”.

MocanitaSocietatea Cultural-Patriotică Avram Iancu din România, organizează Vineri 23 octombrie 2020,intre orele 16-18, simpozionul « Mocanița-trecut, prezent și viitor în Țara Moților» cu participarea reprezentantilor Asociatiei pentru pastrarea liniilor ferate inguste din Romania, Asociatiei Mocanita de pe Aries, Mocanita Transilvaniei, Facultatii de Istorie a Unversitatii Babes Bolyai, a Societatii de Administrare Active Feroviare,  a Consiliilor Judetene Alba si Cluj, a primariilor de pe Valea Ariesului.

Scopul simpozionului este acela de a dezbate rolul Mocanitei in viata econimica si sociala a localitatilor de pe Valea Ariesului de la infiintarea liniei inguste de cale ferata pina in 1998 cind s-a inchis activitatea Mocanitie pe traseul Turda- Cimpeni-Abrud. De a dezbate posibilitatile de revitalizare a Mocanitei pe Valea Ariesului si perspectivele de revigorare a vietii culturale, sociale si  economice a Tarii Motilor cu ajutorul acestui proiect.

Proiectul « Mocanita- trecut prezent si viitor in Tara Motilor » este un proiect finantat de Primaria Municipiului Cluj Napoca.
Simpozionul se va difuza pe internet, pe pagina de Facebook aSocietatii Cultural-Patriotice Avram iancu din Romania, intre orele 15-17.