Servicii medicale 24 de ore din 24 la Spitalul Clinic Municipal ”Clujana”

Spitalul Clujana 2Ambulatoriul Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca, modernizat din fonduri europene, va putea oferi servicii complexe şi de calitate pacienţilor.

Proiectul “Modernizarea şi echiparea ambulatoriului din cadrul Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca, în vederea îmbunătăţirii calităţii infrastructurii serviciilor de asistenţă medicală” a fost finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 Îmbunătățirea infrastructurii sociale, Domeniu major de intervenţie 3 – Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurilor de sănătate.

Valoarea totală a proiectului conform contractului de finanţare este de 32.306.270,35 lei , din care:

Suma nerambursabilă solicitată = 22.161.602,85 lei

Contribuţia municipiului Cluj-Napoca la cheltuielile eligibile = 452.277,61 lei.

Contribuţia municipiului Cluj-Napoca la cheltuielile neeligibile = 3.482.874,41 lei

Valoarea totală TVA aferentă proiectului =  6.209.515,48 lei.

Spitalul Clujana 1”Dorim extinderea programului compartimentului de primire a urgenţelor din cadrul Spitalului Municipal, care funcţionează în prezent până la ora ora 15.00, la un program care să funcţioneze 24 de ore din 24 ore, după ce se vor face angajările necesare în condiţiile legii. Acest lucru înseamnă o suplimentare a bugetului Spitalului Municipal cu aproximativ 4 milioane de lei, faţă de cheltuielile anterioare pe care le avea. În 2016 pentru cheltuieli de funcţionare, spitalul are alocată deja suma de 11,5 milioane de lei, cu 2 milioane de lei mai mult decât a fost alocat anul trecut. În ceea ce priveşte proiectul european derulat, în proporţie de 90% a fost finalizată partea de modernizări a spitalului şi de dotări cu echipamente medicale. În condiţiile în care avem infrastructura necesară, management performant, medici profesionişti, cred că este de datoria noastră să ne gândim la funcţionarea acestui compartiment 24 de ore din 24 de ore şi ultimul şi cel mai important argument este viaţa clujenilor. Vom avea astfel nevoie de o suplimentare cu 69 de persoane a numărului de angajaţi ai Spitalului. La Cluj-Napoca vom avea şanse să salvăm şi mai multe vieţi printr-o intervenţie medicală în funcţie de nevoile pe care le are fiecare. Cu excepţia Ortopediei, a Neurochirurgiei şi a Chirurgiei cardiovasculare, toate celelalte urgenţe vor putea fi rezolate aici pentru că există aparatura necesară”, a declarat primarul Emil Boc.

Obiectivul specific al proiectului este:

Îmbunătăţirea infrastructurii ambulatoriului din cadrul Spitalului Clinic Municipal Cluj – Napoca în vederea eficientizării serviciilor de sănătate şi asigurării unui înalt nivel de protecţie a sănătăţii umane.

Proiectul promovează asigurarea unui nivel optim al stării de sănătate şi al calităţii vieţii, cu efecte multiplicatoare ce vizează crearea unui sistem de sănătate mai orientat spre prevenirea bolilor, capabil să ofere populaţiei serviciile necesare pentru menţinerea şi dobândirea unei mai bune stări de sănătate.

Proiectul urmăreşte îmbunătăţirea infrastructurii serviciilor de asistenţă medicală prin:

Modernizarea ambulatoriului integrat al spitalului, reamenajarea spaţiului acestuia în vederea creşterii capacităţii de diagnostic şi tratament, reducând astfel numărul internărilor şi durata medie pentru cei internaţi;

Dotarea cu aparatură medicală de specialitate şi creşterea numărului de persoane care beneficiază de infrastructura de sănătate modernizată/echipată cu aproximativ 20%;

Creşterea serviciilor puse la dispoziţia pacienţilor din cadrul ambulatoriului şi amenajarea unor noi cabinete: Nefrologie, Radiologie şi imagistică medicală, Reumatologie şi Analize medicale.

În contextul priorităţii de dezvoltare a municipiului Cluj–Napoca, investiţia propusă răspunde problemelor locale, prin rezultatele sale:

1 ambulatoriu de spital modernizat şi supraetajat: 3.014,18 mp (suprafață utilă) de ambulatoriu modernizaţi prin proiect, din care: 1. 604,91 mp parter (la care de adaugă 249,03 mp ce reprezintă suprafața deja modernizată asupra căreia prin prezentul proiect nu se intervine);

2. 884,99 mp etaj 1;

3. 769,52 mp etaj 2;

4. 754,76 mp noi în cadrul etajului 3 – supraetajare;

4 cabinete medicale noi:

 Cabinet nefrologie;

 Cabinet radiologie şi imagistică medicală;

 Cabinet de reumatologie;

 Cabinet analize medicale.

174 echipamente achiziţionate, din care:

 17 sisteme IT de uz medical;

 142 echipamente medicale, pentru: imagistică ecografică, imagistică radiologică, cardiologie, endoscopie, recuperare medicală, laborator analize medicale, chirurgicale, altele.

 15 sisteme funcţionale de consultaţie/tratament/dotări mobilier

Spitalul Clujana 3Toate tehnologiile sunt din cea mai eficientă clasă din punct de vedere energetic. Echipamentele medicale sunt inovative prin eficienţa tratamentului şi posibilitatea aplicării unei multitudini de proceduri cu consum energetic minim. In aceste echipamente este înglobată cea mai nouă tehnologie disponibilă specifică domeniului respectiv de activitate, şi anume ultimele tehnologii specifice de investigaţie, respectiv tratament.

Lucrările de modernizare și supraetajare au fost realizate de către SC Electroplus SRL, valoarea contractului de lucrări fiind de 10.692.467,18 lei cu TVA.

cluj24h.ro, TEDxCluj, reducere bilete, marius moga

Articole Noi

Servicii de criolipoliză la Allure Clinique de Beaute!

Slăbește la rece, fără bisturiu și la un preț accesibil printr-o procedură fără riscuri. În doar trei ședințe, poți scăpa de 5-6 cm în circumferință.

criolipoliza cluj, criolipoliza ieftin, salon criolipoliza cluj, criolipoliza marasti, cluj24h, beneficii criolipoliza, allure clinique de beaute cluj