vineri, martie 29, 2024

Seplecan: „Cineva trebuie să îşi asume şi să îşi dea demisia pentru situaţia depozitului de transfer al deșeurilor

Servicii de criolipoliză la Allure Clinique de Beaute!

Slăbește la rece, fără bisturiu și la un preț accesibil printr-o procedură fără riscuri. În doar trei ședințe, poți scăpa de 5-6 cm în circumferință.

Mihai SeplecanConsilierul judeţean, Mihai Seplecan cere convocarea de urgenţă a a unei Şedinţe de Consiliu Judeţean Cluj pentru găsirea de soluţii în în problemele deşeurilor. Redăm în ce urmează comunicatul transmis integral.

Spre știința celor interesați, terenul pe care s-a găsit soluția depozitării temporare a deșeurilor menajere ale județului Cluj, după scandalul de luna trecută în care era să rămânem cu gunoiul în  fața  porților,  face  parte  din  categoria  depozitelor neconforme  standardelor  UE. Prin urmare, sunt nevoit să reamintesc acest lucru din cauza indolenței dovedite a decidenților CJ Cluj, funcționează temporar, reglementat din punct de vedere al protecției mediului fie prin autorizație  de mediu cu măsuri  în vederea închiderii,  fie  prin aviz  de mediu la  încetarea activității  de  depozitare.  Deci,  indiferent de  aviz,  funcționarea  este  condiționată  de capacitatea  de  stocare  a deșeurilor  pe  acesta.  În  cazul  în  care  capacitatea de  stocare  se depășește,  inspectorii  de  mediu  au  obligația  să  închidă  activitatea de  depozitare.  Iar inspectorii  de mediu,  care  au  obligația  să  monitorizeze  și  să  raporteze  lunar  ceea  ce  se depozitează pe acest teren, au stabilit-o la 46.000 de tone. Până în vară, am epuizat și această soluție. Iar felul în care demonstrează decidenții CJ Cluj că știu să își facă datoria: pe lent și dacă se poate deloc, mai mult ca sigur și în vară vom sta să ne scărpinăm la ceafă în căutarea de soluții.

De aceea, împreună cu colegii consilieri PNL din CJ Cluj am decis să cerem convocarea unei ședințe  de  CJ  pe  tema rezolvării  situației depozitului  de  transfer  și  programarea  datelor licitațiilor care vor stabili: operatorul depozitului, constructorul noului depozit de transfer –cel care va prelua temporar deșeurile până la finalizarea la sfârșitul acestui an a Centrului de Management  Integrat  al Deșeurilor,  și  licitația  care  va  decide  cine  va  închide  vechile depozite, conform celor stabilite prin Tratatul de aderare a României la UE.

Recomandarea mea, pentru a grăbi lucrurile și pentru a nu pierde banii europeni la sfârșitul anului,  este  ca rampa temporară să se facă lângă noul depozit  de transfer.  Cea mai bună locație, în așa fel încât transferul deșeurilor să se facă simplu și cu costuri mici, este Celula 2 a  CMID.  Odată  cu închiderea se  poate  trece  și  la  finalizarea  rapidă  a lucrărilor la  acest obiectiv.

Despre problemele cu deșeurile menajere ale județului Cluj am comunicat degeaba încă din iunie anul trecut – glumițele, atacurile la persoană și indolența au fost singurele răspunsuri. Problemele au rămas și s-au agravat. Nici până la ora actuală nu s-au făcut licitațiile pentru: lucrările  de  închidere  a  vechilor  gropi  de  gunoi  –  deși  termenele  legale  au cam  trecut, lucrările la noul depozit și operatorul acestuia. Nimeni nu este vinovat de nimic, toată lumea și-a încasat salariile și este fericită – nimeni nu se grăbește să stabilească dacă există vinovați pentru toate aceste neajunsuri și pentru toate minciunile despre cât de bine mergea investiția și cum nu erau probleme.

Cineva trebuie să își asume toată această zgomotoasă inactivitate și să își dea demisia, a transmis consilierul judeţean, Mihai Seplecan.

Articole Noi