Ședința de îndată CL Florești 15 mai 2018. 42% -grad de încasare pentru salubrizare. Urmează o nouă procedură de achiziție pentru contractul de salubrizare

sedinta CL FlorestiConsiliul Local Florești s-a întrunit în ședință de îndată pentru aprobarea demarării unei noi proceduri de atribuire prin negociere fara publicarea unui anunt de intentie în vedea atribuirii contractului de salubrizare (colectare, transport și depozitare deșeuri menajere). Proiectul a trecut de votul consilierilor. 

Președinte de ședința a fost consilierul local UDMR, doamna Ilona Albert iar la ședință au fost prezenți 11 consilieri locali. Au lipsit consilierii PSD, viceprimarul (Pivariu Bogdan), doi consilieri UDMR, Albert Zoltan și Szekely Istvan (Condor), consilierul ALDE, Jurco Eugen și consilierul PMP, Coroian Ovidiu.

Pe ordinea de zi s-a aflat un singur punct și a fost aprobat de consilieri cu 11 voturi “pentru”, consilierul PMP, Adrian Mic s-a abținut.

cl florestiConform discuțiilor purtate pe acest subiect (atribuirea contractului de salubrizare), reprezentantul biroului de Achiziții Publice din cadrul Primăriei Florești, Marius Manu a explicat că această nouă procedură de achiziție prin negociere fără anunț de intenție va fi realizată în aceleași condiții ca și până acum, pe un termen care să nu depășească 6 luni. Contractul aflat în vigoare la acest moment, urmează să expire la data de 23 mai 2018,

Totodată, Marius Manu a făcut câteva precizări și legate de licitația (n.red. cea afișată pe SEAP) pentru contractul de salubrizare menajeră spunând că dacă la prima licitație nu s-a prezentat niciun ofertant, de această dată, există o ofertă depusă care se află în procedură de evaluare.

Totodată, la ședința de astăzi s-a discutat despre gradul de încasare pentru salubrizare. Ei bine, conform celor declarate de edil și susținut de consilierul PNL, Nicolae Oltean, se pare că floreștenii nu își plătesc acest serviciu. Doar 42% dintre floreștenii care au depus declarațiile (n.red. cu siguranță nu au depus toți) plătesc acest serviciu.

evenimente florestiEi bine, dacă acest aspect a fost o problemă și în perioada în care acest srviciu era prestat de către Quatro Eco Salub care de altfel a deschis foarte multe procese în instanță pentru a-i obliga pe datornici să plătească facturile restante, se pare că prostul obicei, continuă.

Operatorul de salubrizare de la acest moment, StrictPrest, este ferit de aceste neplăceri căci contractul este încheiat cu Primăria comunei Florești și astfel, încasează toți banii în fiecare lună. Legat de acest aspect, dacă până acum administrația publică locală a întreprins măsuri pentr a-i determina pe cetățeni să depună declarațiile și să plătească serviciul de salubrizare, primarul a spus clar la ședința de astăzi că se va ajunge la procese în instanță.

Primarului a mai spus că la acest moment, acest serviciu este achitat de la bugetul comunei însă cel mai probabil se așteaptă ca la următoarele verificări ale Curții de Conturi acest aspect să fie constatat ca neregulă și va fi obligat de Curtea de Conturi să recupereze banii și în acest fel se va ajunge la procese de executare silită.

evenimente floresti 1Nu în ultimul rând, s-a dicutat și despre situațiile care încă apar în privința neridicării la timp sau deloc a deșeurilor din anumite zone. Despre acest lucru, edilul a spus că sunt cazuri izolate și se întâmplă doar în câteva zone, oferind câteva exemple concrete.

La finalul ședinței, a făcut o scurtă prezentare a evenimentelor ce vor avea loc în comună, începând de mâine, atât dedicate eroilor cât și Centenarului Marii Uniri.

Tot ce s-a discutat la ședința de astăzi, poate fi urmărit în materialul video de mai jos.