sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ședința de Consiliu Local Florești – avizul de la CJ încă îi nedumerește pe unii consilieri.

Servicii de criolipoliză la Allure Clinique de Beaute!

Slăbește la rece, fără bisturiu și la un preț accesibil printr-o procedură fără riscuri. În doar trei ședințe, poți scăpa de 5-6 cm în circumferință.

Consiliu local florestiConsiliul Local Florești s-a întrunit în ședință ordinară în 20 octombrie 2016 când pe ordinea de zi se aflau câteva proiecte privind aprobarea pentru PUZ/PUD-uri. Se pare că și după o sentință definitivă, după câteva procese privind aprobarea acestor PUZ/PUD-uri fără avizul comisiei de urbanism de la nivel județean, mai mulți consilieri locali sunt încă nedumeriți fie pentru că n-au citit legea, fie pentru că nu au înțeles. Niciun proiect de pe ordinea de zi nu a avut acest aviz.

Toți cei 19 consilieri locali au fost prezenți la ședință, ordinea de zi a fost suplimentată cu un proiect, iar după intonarea imnului, ședința a continuat cu un moment festiv când sportivii de la Clubul Sportiv Hayashi Activ au primit diplome pentru performanța de la ultimul campionat european.

În ce privesc proiectele pentru aprobare PUZ/PU-uri situația a stat în felul următor:

10. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentatiei pentru P.U.Z. și construire și dotare service autovehicole, bransamente și racorduri, organizare de șantier și imprejmuire, Situate în comuna Florești, satul Luna de sus, având ca beneficiar pe S.C. LUKACOM INVEST SRL .

Șeful biroului de urbanism din Primărie, alexandru Lădariu a fost prezent la ședință pentru detalii și pentru a răspunde la întrebări.

Două comisii au lăsat în dezbatere proiectul iar una l-a respins. Alexandru Lădariu citește proiectul. În sală se afla și un reprezentant al firmei care a spus că și din punctul lor de vedere, nu este necesar avizul Consiliului Județean Cluj, la fel ca și opinia celor din primărie care nu cer prin certificatul de urbanism acest aviz.

Discuția a continuat când anumiți consilieri (Florentina Vaida, Dan Maier) au spus că proiectul a mai fost respins (luna trecută) din acelați motiv.

„De ce nu se solicită acest aviz? Ar trebui să se solicite pentru toate construcțiile”, a spus Dan Maier.

Primarul comunei a venit cu veșnica pledoarie cum că aceste proiecte sunt în intravilanul comunei Florești și că nu au nevoie de acel aviz că ooricum este unul consultativ. Chiar daca are niște procese pe care Consiliul Local le-a pierdut. Primarul nu recunoasște acest lucru nici în ruptul capului. Îl sfătuiește pe consilierul local să citească legea și i-a închis gura repede căci nu a știut să îi dea articole din lege acuzându-l că dezinformează.

În ce privește acest proiect,  5 consilieri au votat „pentru” (Abrudan Traian, Cristolțan Camelia, Pivariu Bogdan, Laar Andras, Szekely Istvan și Szekely Istvan), 3 consilieri au fost „împotrivă” (Dan Maier, Doru Matei și Albert Ileana), iar restul consilierilor s-au abținut (Albert Zoltan, Sebastian Cimpean, Luiza Oprea, Vaida Florentina, Adrian Mic, Ioachim Vancea, Nicolae Oltean, Hinteuar Tatiana, Brad Adriana și Coroian Cristian). Proiectul nu a trecut de votul consilierilor.

11. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației pentru PUD ” Construire imobile de locuințe colective S+D+P+2E+M/R și modificări structurale la construcția autorizată cu AC nr. 350/09.06.2016, situate în localitatea Florești, str. Valea Gărboului/Strada Răzoare,beneficiar Pop Cosmin Mihai și Beudean Cornel Radu.

Alexandru Lădariu citește proiectul, aceeași situație, nu a fost cerut avizul de la CJ. La ședințele pe comisii s-a discutat despre faptul că la această construcție s-ar fi depășit reginum de înălțime, că ar fi fost construit un etaj în plus. Arhitectul primăriei a explicat de această dată că între timp, în urma verificărilor această construcție avea o autorizație de construcție privind modificarea autorizației inițiale deși nu așa au fost prezentate documentele în fața consilieri, după cum spun ei.

Comisiile au respins proiectul pentru că la ședințele pe comisii li s-a spus că ar fi urmat să fie amendat constructorul pentru etajul în plus. Alexandru Lădariu a susținut că nu s-a constat încălcarea reglementărilor în construcții respectiv pentru regimul de înțime în acest caz.

S-a ajuns din nou la discuția privind avizul de la CJ. Primarul a promis o surpriză pe săptămâna viitoare spunând că ceea ce se cere este ilegal.

De aici a pornit un mic scandal, un alt investitor a ridicat tonul spunând că acești consilieri nu sunt pentru oameni. Probabil investitorii ar dori să construiască după bunul plac căci ei nu văd ce se întâmplă în urbanismul floreștean, ei sunt investitori și își inchipuie ca fac un mare bine dacă construiesc, problemele le văd cetățenii, ei au de suferit. Începând de la trotuare, spații de joacă, parcari, canalizare, etc. Lucruri ce nu pare să-i intereseze pe mulți dintre acești investitori. Ei bine, consilierii trebuie să fie pentru oameni, nu în mod special pentru investitori mai ales când se cere un aviz pe care investitorii nu îl au la dosar pentru că Biroul de Urbanism nu îl cere prin Certificatul de Urbanism, iată dragi investitori pe cine trebuie să dați în judecată, pentru că un Consiliu Local are obligația în primul rând să respecte legea, mai ales după ce a și pierdut niște procese pe tema asta. e ușor să facem scandal ședințele de Consiliu Local.

Consilierul local PSD, Doru Matei a spus că poate ar fi necesar ca arhitectul-șef, Cladiu Salanță să fie invitat la o ședința pentru a lămuri această situație.

Primarul a fost ironic și a spus că el nu știe cine este acest Salanță că pentru el acest nume este atât de comun încât n-are nici cea mai vagă idee cine este Salanță. Le-a mai spus consilierilor că s-au făcut de minune.

În urma votului, proiectul nu a trecut, astfel că beneficiarul prezent la ședință a spus că dorește în scris cu nume și prenume, votul consilierilor care s-au abținut pentru că dorește să se adreseze instanțelor de judecată.

În ce privește acest proiect, 7 consilieri au votat „pentru” (Szekely Istvan, Vaida Florentina, Szekely Istvan, Laar Andras, Brad Adriana, Ioachim Vancea, Oltean Nicolae, Abrudan Traian și Mic Adrian), restul s-au abținut (Albert Ileana, Albert Zoltan, Sebastian Cimpean, Luiza Oprea, Doru Matei, Coroian Ovidiu, Dan Maier, Cristolțan Camelia, Hinteuar Tatiana și Pivariu Bogdan).

12. Proiect de hotărâre privind apărobarea documentatiei pentru P.U.D. construire un imobil cu regim de înalțime P cu funcțiunea de alimentație publica cu specific zonal și 3 corpuri de locuințe individuale cu regim de înalțime de la D+P la P, situate în localitatea Florești, str. Mănăstirii f.n., având ca beneficiar pe COLDEA MIRELA LUDMILA.

Alexandru Lădariu citește proiectul. Și la acest proiect a lipsit avizul Consiliului Județean. Consilierul local PNL, Abrudan Traian a spus că nu îl deranjează construcțiile, dar nu i se pare normal că în preajma unei Mănăstiri să se facă un restaurant. Beneficiarul a spus că nu i se pare normal să stea mai bine de un an pentru o autorizație, spunând că va merge la rândul său în instanță.

„Sunteți pentru oamenii din Florești? Nu vă supărați, la banii pe care ii investesc aici în Europa eram tratată ca și o doamnă, nu să fiu tracasată de un an și trei luni. Votați „nu”? Justificați, de ce nu?”, a spus nervos unul dintre neneficiari.

În toată discuția consilierii au descoperit că luna trecută acest proiect a picat după ce consilierilor nu le-a fost prezentat la dosar acordul Bisericii privind această construcție. Nu este pentru prima dată când consilierii se plâng că nu le sunt prezentate documentele cerute deși ele au fost depuse de la bun început la dosar. (La finalul video-ului, la dezbateri veți vedea că au mai cerut un document pe care l-au aprobat în ședințele anterioare dar pe care nu l-au vazut niciodată și mai mult, știau că aprobă altceva. Între timp hotărârea afost publicată).

În ce privește acest proiect, 6 consilieri au vott „pentru” (Pivariu Bogdan, Adrian Mic, Cristolțan Camelia, Szekely Istvan (Doronci), Dan Maier și Florentina Vaida.), Abrudan Traian a fost împotrivă cu mențiunea că nu este deranjat de construcție ci de faptul că se face restaurant lângă manăstire. Restul consilierilor s-au abținut (Albert Ileana, Albert Zoltan, Szekely Istvan (Condor), Sebastian Cimpean, Luiza Oprea, Doru Matei, Ioachim Vancea, Brad Adriana, Nicolae Oltean, Hinteuar Tatiana, Coroian Ovidiu și Laar Andras).

13. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației pentru P.U.D. Construire imobil de locuințe colective D+P+3E+M, situat în localitatea Florești, zona Dealul de jos, având ca beneficiari pe CICIO VLAD

Arhitectul Primăriei dă citire proiectului Cu specificarea că la fața locului s-a constat marți (n.red. 18 octombrie 2016) că s-au efectuaat lucrări privind fundația pentru care nu există autorizație, astfel că beneficiarul a fost amendat cu 2000 de lei. Sancțiunea a fost achitată, urmând să intre în legalitate.

Nici acest proiect nu avea avizul de la Consiliul Județean. 8 consilieri au votat „pentru” (Szekely Istvan (Doronci), Florentina Vaida, Laar Andras, Mic Adrian, Vancea Ioachim, Brad Adriana, Oltean Nicolae, și Cristolțan Camelia), restul s-au abținut (Albert Ileana, Albert Zoltan, Szekely Istvan (Condor), Sebastian Cimpean, Doru Matei, Luiza Oprea, Dan Maier, Abrudan Traian, Hinteuar Tatiana, Laar Andras și Coroian Ovidiu). Acest proiect nu a trecut de votul consilierilor.

14. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației pentru P.U.Z. Construire trei imobile cu destinația hale de depozitare amenajare incintă situat în localitatea Florești, zona Hotarlab , având ca beneficiar pe ILE SAMUIL.

Arhitectul Primăriei dă citire proiectului, nici acest proiect nu are avizul Consiliului județean Cluj. 5 consilieri au votat „pentru” acest proiect (Pivariu Bogdan, Cristolțan Camelia, Szekely Istan, Coroian Ovidiu și Szekely Istvan), iar restul s-au abținut (Albert Ileana, Albert Zoltan, Sebastian Cimpean, Doru Matei, Luiza Oprea, Dan Maier, Florentina Faida, Adrian Mic, Ioachim Vancea, Adriana Brad, Nicolae Oltean, Abrudan Traian, Hinteuar Tatiana și Laar Andras). Proiectul nu a trecut.

15. Proiect de hotărâre prvind aprobarea documentației pentru PUD „Construire două imobile de locuințe colective cu regim de înălțime P+E+Er” situate în localitatea Florești, Strada Sub Cetate FN (Corelat cu PUZ avizat cu HCL Nr. 63/2015), având ca beneficiari pe Rusu Augustin, Rusu John, Stan Elena Elvira, Rusu Emil, Maja Maria, Maja Ioan, Maja Adela, Rusu Mircea Octavian, Rusu Călin Adrian, Rusu Gelu Dan.

Alexandru Lădariu a citit proiectul, nici acest proiect nu are avizul Consiliului Județean. În ce privește acest proiect, se pare greșelile sunt la ele acasaă în Primăria Florești, dacă pe convocatorul afișat pe site-ul Primăriei Florești sunt trecute două imobile, proiectul are de fapt cinci imobile dar consilierii locali au spus că la ședința pe comisii s-a discutat de 6 imobile. Investitorul le-a explicat consilierilor că el respectă Certificatul de urbanism. La ședința trecută era problemă faptul că drumul are 4 metri, lucru ce nu era adevărat dar consilierilor așa li s-a prezentat proiectul la ședința pe comisii, motiv pentru care l-au respins. De această dată proiectul a trecut.

15 consilieri au votat „pentru” (Pivariu Bogdan, Laar Andras, Hinteuar Tatiana, Abrudat Traian, Nicoale Oltean, Brad Adriana, Ioachim Vancea, Cristolțan Camelia, Mic Adrian, Florentina Vaida, Dan Maier, Szekely Istvan, Szekely Istvan, Albert Zoltan și Albert Ileana). S-au abținut Cîmpean Sebastian, Doru Matei,  Luiza Oprea și Coroian Ovidiu.

Proiectul a trecut de votul consilierilor.

Articole Noi