sâmbătă, aprilie 20, 2024

Închisoare cu suspendare pentru deputatul UDMR, Mate Andras.

Servicii de criolipoliză la Allure Clinique de Beaute!

Slăbește la rece, fără bisturiu și la un preț accesibil printr-o procedură fără riscuri. În doar trei ședințe, poți scăpa de 5-6 cm în circumferință.

mate andrasDeputatul clujean din partrea UDMR, Mate Andras a fost condamnat de către instanţa supremă la şase luni de închisoare cu suspendare.

Mai exact, acesta a fost acuzat că şi-a angajat soţia în Parlamentul României, post de pe care a obţinut venituri de peste 5000 de lei. Mate Andras nu a ezitat facă un comentariu pe această temă pe pagina personală de facebook.

Mate Andras, deputat UDMR- şase luni de închisoare cu suspendare.

În luna septembrie 2013, deputatul UDMR a fost trimis în judecată de către procurorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie sub acuzaţia de conflict de interese, după ce acesta, conform parchetului, a formulat o cerere de angajare a soţiei sale către Camera Deputaţilor vizând ulterior contractul de muncă pe perioada 16 martie 2010-1 ianuarie 2011.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat acest lucru în luna septembrie 2011. În urma deciziei luată de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Mate Andras a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare, însă această hotărâre poate fi contestată.

Deputatul UDMR a ţinut să îşi exprime părerea printr-un mesaj postat pe pagina personală de pe un site de socializare. În prima parte a postării acesta arată ce presupune din punct de vedere legislativ conflictul de interese: “Art. 253/1Conflictul de interese

Fapta funcţionarului public care, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, îndeplineşte un act ori participă la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soţul său, o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv, sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică pe durată maximă. Dispoziţiile alin. 1 nu se aplică în cazul emiterii, aprobării sau adoptării actelor normative”.

În cea de-a doua parte a postării, acesta a spus “Justiţia în România?! La data de 25.07.2012 am primit neînceperea urmăririi penale.(NUP) Vezi motivarea în adresă, mai ales pagina 13! Întrebarea mea este: urmează cei 202 colegi (deputaţi), care eventual şi-au reangajat foşti colaboratori, sau la noi se aplică doar un alineat din art 253. C.p, şi doar pentru unii?! Aştept un răspuns din partea domnului procuror general!”.

Sursă foto: facebook.com

Articole Noi