Săptămâna societății civile, pe agenda ministrului delegat pentru Dialog Social

Aurelia CristeaMinistrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, anunță că de luni, 7 iulie, demarează procesul consultativ cu societatea civilă din România, întâlnirile cu sectorul nonguvernamental fiind structurate pe mai multe tematici cu impact social în România. Până acum, peste 100 de ONG-uri au confirmat participarea la consultare.

“Am organizat mai multe grupuri de lucru, pe teme precum democrația participativă, si drepturile omului, justiție și politici anticorupție, absorbția fondurilor europene, dezvoltare durabilă și protecția mediului, politici sociale, incluziune și economie socială, dezvoltare comunitară, agricultură, educație, tineret și voluntariat, sănătate , dezvoltare urbană și patrimoniu construit, și cultură. Scopul procesului consultativ este stimularea dialogului civic, cu convingerea că acesta poate deveni, în timp, un instrument eficient de lucru în elaborarea politicilor publice”, a declarat Aurelia Cristea.

Ministrul delegat pentru Dialog Social va participa pe tot parcursul săptămânii la reuniunile grupurilor de lucru organizate pentru fiecare din domeniile amintite. “După consultarea din iulie, vom pregăti un Forum Național al organizațiilor neguvernamentale, prilej cu care cred că putem realiza un acord civic pe principalele teme cu impact social și economic din programul de guvernare. Este esențial să existe comunicare permanentă între actorii sociali, și cred că este momentul să invităm la masa dialogului organizațiile nonguvernamentale. Sectorul public poate învăța din experiența și eficiența proiectelor derulate de sectorul nonguvernamental”, a mai arătat Aurelia Cristea.

La reuniunile grupurilor de lucru vor participa peste 100 de reprezentanți ai societății civile, dar și ai instituțiilor relevante pentru fiecare din domeniile enunțate. Întâlnirile vor avea loc la Departamentul de Dialog Social, de pe bulevardul Magheru, nr 7, sector 1, Bucuresti.