S-a urcat la volan cu o alcoolemie de peste 2,00 g/l alcool pur în sânge. Poliţiştii l-au reţinut 24 de ore.

drum masini

foto: Arhiva Cluj24h.ro

La data de 28 ianuarie a.c., în jurul orei 23:25, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au depistat, în trafic, un conducător auto sub influența alcoolului.

Bărbatul de 45 de ani, din Cluj-Napoca, conducea autovehiculul pe strada Căpitan Grigore Ignat din Cluj-Napoca.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat că bărbatul se afla sub influenţa alcoolului, analizele de laborator stabilind că avea o alcoolemie de peste 2,00 g/l alcool pur în sânge.

Față de bărbat a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. Totodată, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie.