România îşi păstrează titlul mondial după Campionatul Mondial de Karate Fudokan de la Cluj!

CM Karate Cluj 1 - foto Noemi Adrienn (1)România şi-a apărat cu succes la Cluj titlul mondial pe naţiuni la Campionatul Mondial de Karate Fudokan.

Sportivii României au urcat de 115 ori pe podiumul din Sala Polivalentă din Cluj, care a găzduit, între 3 şi 5 noiembrie 2017, a 7-a ediţie a Campionatului Mondial de Karate Fudokan, competiţie la care au participat un număr record de 2000 de sportivi reprezentând 45 de ţări.

Din cele 115 medalii obţinute de România la toate categoriile de vârstă (cadeţi, juniori, tineret, seniori şi veterani), 42 au fost de aur, 30 de argint şi 34 de bronz. De alte 9 ori, karateka români au ocupat locul 4.
Pe locul doi în clasamentul medaliilor pe naţiuni s-a clasat Germania (41 de medalii – 25 de aur, 5 de argint şi 10 de bronz), urmată de Polonia (41 de medalii – 8 de aur, 10 de argint şi 17 de bronz).

Delegaţia Federaţiei Ruse s-a clasat pe 4 (27 de medalii – 6 de aur, 10 de argint, 11 de bronz), iar echipa Serbiei a ocupat locul 6 (20 de medalii – 3 de aur, 6 de argint şi 8 de bronz). Belarus (11 medalii – 6 de aur), SUA (10 medalii – 6 de aur), Italia (8 medalii) şi Cehia (7 medalii) au completat topul naţiunilor la Campionatul Mondial de Karate Fudokan de la Cluj.

CM Karate Cluj 3 - foto Noemi AdriennŞi competiţia rezervată copiiilor, World Children’s Cup Cluj 2017, a fost dominată de micii karateka români. Delegaţia ţării gazdă a ocupat şi în acest clasament locul întâi, cu nu mai puţin de 131 de medalii (34 de aur, 34 de argint şi 34 de bronz), urmată de Serbia (18 medalii) şi Belarus (7 medalii).
Campionatul Mondial de Karate Fudokan a fost organizat la Cluj de Federația Română de Karate Tradițional în colaborare cu Asociația Județeană de Karate Tradițional Cluj, Asociaţia Clubul Sportiv Fortuna Cluj, Hampton by Hilton Cluj-Napoca, cu sprijinul Primăriei şi Consiliul Local Cluj-Napoca şi al Consiliului Judeţean Cluj.
***
CM Karate Cluj 2 - foto Noemi AdriennCampionatului Mondial de Karate Fudokan Cluj 2017
Organizatori: World Fudokan Federation, Ministerul Tineretului și Sportului, Federaţia Română de Karate Tradiţional, Asociaţia Judeţeană de Karate Tradiţional, ACS Fortuna Cluj
Eveniment realizat cu sprijinul Consiliului Local şi al Primăriei Cluj-Napoca
Eveniment produs de Mikomedia Center The Art Of Entertainment – dr. Matei Miko
Parteneri: Consiliul Local Cluj-Napoca, Visit Cluj, Platinia Hotel, Hampton by Hilton, Depozitul de Tricouri, Coca-Cola, Romania Shuttle, Consiliul Judeţean Cluj, Cora, Sunimprof Rottaprint, Sala Polivalentă Cluj, Casa de Cultură a Studenţilor, ISU Cluj, Nescafé Alegria, Transilvania Fashion, PMA, Florăria Lavanda

Parteneri de promovare: Agerpres, AMA, Amprenta Advertising, Buzznews, Cluj Insider, Cluj Life, Cluj.Info, Cluj Today, Cluj.com, Dispersie.ro, Făclia, Napoca FM, Observator Internaţional, Radio Impuls, Realitatea FM Cluj, VIVO! Cluj-Napoca, Ziua de Cluj