România intră în Stare de Urgență, de luni.

Foto: Arhiva Cluj24h.ro

Foto: Arhiva Cluj24h.ro

Președintele României, Klaus Iohannis a decretat Starea de Urgență începând de luni. Anunțul a fost făcut în acesta seară.

Imediat după depunerea jurămintelor membrilor noului Guvern Orban ce a avut loc la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a anunțat că de luni, 16 martie 2020, România va intra în Stare de Urgență. Aceasta are la bază situația creată de COVID-19 și numărul de imbolnări ce crește de la o zi la alta.

La acest moment, Ministerul Sănătății a confirmat existența a 109 cazuri de persoane infectate cu acest virus.

Este foarte important ca măsurile care vor fi luate să fie luate la timp, să fie luate în așa fel încât să prindă.

Iar pentru a face posibilă această luptă cu toate instrumentele prevăzute de lege, am decis să decretez stare de urgență la începutul săptămânii viitoare.

Această stare de urgență va face posibilă alocarea de noi resurse importante pentru gestionarea crizei. În acest fel, Guvernul va avea posibilitatea să aloce mai mulți bani domeniului sănătății, mai mulți bani pentru medicamente, mai mulți bani pentru aparatura medicală absolut necesară.

În același fel, această situație va permite să se realizeze achiziții într-un timp foarte scurt, cu proceduri simplificate, punând astfel la dispoziția Guvernului toate instrumentele necesare pentru a gestiona în modul cel mai eficient criza generată de coronavirus, a spus Klaus Iohannis.