Respect! Un grup de tineri ce au fost evacuaţi de pe Cantonului au venit astăzi la Floreşti şi se implică în acţiuni de ecologizare.

ecologizare 7Un grup de tineri au organizat astăzi la Floreşti, o acţiune de ecologizare pe un teren din apropierea caselor lor. S-au alăturat acţiunii şi politicieni dar şi alţi locuitori.  Acţiunea a vut loc pe strada Eroilor.

Acţiunea a fost cu atât mai impresionantă cu cât am aflat că cei 14 copii care au strâns gunoaiele de pe un teren privat, sunt copii care alături de familiile lor au fost evacuaţi din casele de pe strada Cantonului din Cluj-Napoca în urmă cu câţiva ani.

Tinerii sunt din zona Cantonului, zona aceea rău famată şi chiar de asta am făcut acţiunea ca să scot în contrast faptul că deşi acolo sunt consideraţi ca fiind răi, ei sunt nişte copii buni. stefani tiberiuAm ales această locaţie pentru că aici stăm, cunoaştem terenul care este proprietate privată şi nu este nici îngrădit, aici se plimbă mulţi, se mai joacă copii pe aici şi noi credem că este bine să protejăm locaţia. Ne bucurăm că s-au alăturat acţiunii noastre şi alte persoane. Avem în plan să facem şi alte acţiuni. Asociaţia noastră nu e înfiinţată de multă vreme, dar sperăm să ne implicăm mai mult, a declarat pentru Cluj24h.ro, Ştefani Tiberiu, preşedintele Asociaţiei Suflare de Viaţă.

În acţiune s-au implicat atât alţi locuitori dar şi politicieni. La faţa locului l-am întâlnit pe unul dintre candidaţii la Primăria Floreşti, Julien Muntean, dar şi pe Mircia Giurgiu şi Ruxan Roşca, de altfel locuitori ai comunei la rândul lor.

ecologizare 5 ecologizare 10ecologizare 4

Cu toţii au adunat saci întregi de gunoaie şi au avut neplăcerea de a constata că mediul înconjurător contează prea puţin pentru mulţi dintre cei care locuiesc în zonă. Ei bine pe lângă bucăţi de mobilier, tinerii ecologişti au adunat şi foarte multe pet-uri, ambalaje chiar şi pamperşi utilizaţi.

ecologizare 11ecologizare 9ecologizare 8

ecologizare 7ecologizare 6ecologizare 3

Cu toate acestea este important să amintim atât locuitorilor cât şi administraţiei publice locale câteva chestiuni extrem de importante.

  1. Locuitorii trebuie să înţeleagă că nu se cuvine să lase în urma lor atâtea gunoaie şi că mediul înconjurător trebuie protejat.
  2. Administraţia publică locală nu ar trebui să uite că în baza hotărârilor de Consiliu Local, proprietarii de terenuri care nu le păstrează curate pot fi atenţionaţi dar şi sancţionaţi pentru acest aspect.
  3. Locuitorii comunei plătesc taxe şi impozite, de acestea beneficiază atât poliţiştii locali care ar fi trebuit să se asigure de respectarea hotărârilor de la nivel local, dar şi persoane asistate social, care conform legii ar trebui să presteze muncă în folosul comunităţii. Plus, contractele de salubrizare pentru că nici domeniul public nu arată prea bine în acest sens.

Cu toate acestea, copiii aceştia au ieşit astăzi la acţiunea de ecologizare, iar pentru asta…Respect!

ecologizare 2ecologizare 1ecologie