PSD Cluj: “Inflația este la un minim istoric, iar rata de absorbție a fondurilor europene a crescut”

Vești bune din economie: Inflația este la un minim istoric, câștigul mediu lunar net a  crescut remus lapusan!

Conform INS, inflația este la un minim istoric – 0,66% iar câștigul mediu lunar net a crescut cu 4,4% în perioada mai 2014 – mai 2013.

În acest interval și pensia media lunară a înregistrat o creștere importantă. Aceasta a fost mai mare cu 6,2% în trimestrul I 2014 față de același trimestru al anului precedent.

„Rezultatele guvernării Ponta se văd și prin creșterea producției industriale în primele cinci luni ale anului curent, cu 10% față de aceeași perioadă a lui 2013. Industria a adus anul trecut trei sferturi din creșterea economică, iar creșterea industriei înseamnă un indicator extrem de bun pentru creșterea economică pe care România o va avea și în 2014!” a declarat dl. Remus Lăpușan, președintele PSD Cluj.

În acest interval și rata de absorbție a fondurilor europene a trecut de 35%, aceasta crescând de la 7% în perioada guvernarii Boc, guvernarea Ponta atrăgând peste cinci miliarde de euro din fonduri europene.

„România a atras 1,7 miliarde de euro de la UE ca rambursări în primele șase luni ale lui 2014, cea mai mare sumă pe care a reușit să o absoarbă în economie în primele șase luni ale unui an de când a aderat la UE” a mai declarat liderul PSD Cluj.