Produse pirotehnice confiscate de poliţişti – copil de 12 ani prins de polițiști cu sute de petarde asupra lui.

petarde 1La data de 20.12.2017, între orele 08 :00 – 11 :00, poliţişti din cadrul Poliției Municipului Turda, au efectuat o acțiune, în zona pieței agroalimentare centrale din Municipiul Turda și străzile adiacente, pentru prevenirea si combaterea deținerii, comercializării și folosirii de către persoane fizice sau juridice a articolelor pirotehnice.

În acest context, poliţiştii au depistat pe str. Gheorghe Lazăr, din Turda, un bărbat de 45 ani, care oferea spre vanzare 460 bucăți petarde.

În urma perchezitiei autoturismului deținut de către acesta, poliţiştii au găsit 60. 288 buc articole pirotehnice de diferite categorii.

Bărbatul este cercetat penal pentru comiterea infractiunii referitoare la operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, prevazută şi pedepsită de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Produsele menționate au fost ridicate în vederea confiscării.

petardeÎn data de 20.12.2017, în jurul orei 11: 37, poliţiştii Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, Secţia 4 Poliţie, au fost sesizaţi de un cadru didactic despre faptul că în unitatea de învăţământ unii elevi au asupra lor petarde.

La fata locului, a fost identificat un elev, de 12 ani, din Cluj-Napoca, care avea asupra sa un numar de 300 de petarde, Clasa 1.

În prezenta mamei, poliţiştii au întocmit proces-verbal de constatare a contravenţiei, iar cele 300 de petarde au fost ridicate în vederea confiscarii.