Primarul din Florești amenință cu procese pentru….ironie!

CL Floresti 8 februarie 2018Atenție, floreșteni! Să nu cumva să îndrazniți să fiți ironici, să glumiți și sub nicio formă să nu spuneți vreun lucru posibil veridic pentru că primarul vă poate da în judecată. În ședința Consiliului Local Florești de astăzi, unui cetățean i s-a adus la cunoștință că va fi dat în judecată ….pentru ironie!

Daniel Meze este un cetățean care din dorința de a se implica în problemele comunității (deloc puține și pe care aleșii comunei refuză să le vadă) a făcut câteva demersuri pentru a întocmi un „Manifest” pe care și-a propus să îl aducă la cunoștința consilierilor și evident, a primarului și viceprimarului. După multe discuții în mediul online cu cetățenii, Daniel Meze a adunat toate informațiile și a realizat Manifestul cu care a venit la ședința de astăzi.

„Buna ziua. Domnule primar, domnule viceprimar, domnilor consilieri. Mă numesc Daniel Meze și m-am mutat din toamnă în comuna Florești. De atunci, am luat la cunoștință multitudinea de probleme ce se găsesc în comunitatea noastră. Vreau să fac un apel la dvs, să încercăm să rezolvăm cât mai multe dintre aceste probleme și în sprijinul acestui demers al meu, am făcut în mediul online un chestionar cu mai multe probleme pe care oamenii le consideră ca fiind stringente în Florești. Am făcut acest document pe care l-am intitulat „Manifest pentru Florești” care are 11 pagini și 83 de puncte, vreau să facem cumva, toți împreună, noi ca societate civilă, dvs ca și partide politice în consiliul local, dvs domnule primar și dvs domnule viceprimar, posibil primar interimar la un moement dat, cine știe? Să facem tot ce ține de noi pentru ca să rezolvăm aceste probleme. Vreau să vă îmânez acest document, considerați că am ținut 200 de audiențe în mediul online în locul dvs. Nu o luați în nume de rău. Luați-o ca un act constructiv și dacă se poate, prin bugetul anului 2018 să rezolvăm cât mai multe din aceste probleme.”

Atât a trebuit să audă primarul comunei pentru a ajunge la atacuri și la „amenințări” cu procese pentru ironie. Cel mai probabil, edilul a simțit o ironie când Meze a spus la adresa viceprimarului că ar putea fi primar intermar.

Chiar dacă ar fi adevărat și cetățeanul ar fi fost ironic care este deranjul? Există lege care să interzică ironia? Desigur că afirmația cetățeanului, ironică sau nu, cert este că nu poate fi declarată „falsă” însă cum nimeni nu mai poate spune ceva la ședințele publice că este atacat sau amenințat, probabil că edilul s-a simțit „lezat” de afirmație.

Mai mult, primarul a încercat să scoată în evidență faptul că Daniel Meze este membru al Partidului Mișcarea Populară și a declarat că nu face altceva decât politică la ședința Consiliului Local Florești.

La fel a pățit un alt cetățean, Leuce Sergiu care la rândul său a fost mai subtil „amenințat” tot cu un proces. Primarul nu a avut nicio problemă să îi ceară acestuia să își spună public, la ședință, adresa de domiciliu, inclusiv numărul apartamentului pentru a primi o citație.

Cum era de așteptat persoana în cauză a spus că nu își dă adresa public pentru că nu dorește să fie „vizitat” de terțe persoane.

La fel ca și în cazul lui Daniel Meze, Leuce Sergiu a fost acuzat că face politică, acesta fiind membru USR.

Nu în ultimul rând, primarul comunei a spus că nu va ține audiențe cu membri de partide de parcă aceștia nu ar fi cetățeni ai acestei comune și nu plătesc la rândul lor taxe și impozite.

Unde este acel motto al edilului din campaniile electorale care spune „…. primarul tuturor floretenilor?”. Sau cine sunt floreștenii căci tot mai des se aude din gura edilului că și X și Y este membru de partid. Și atunci al cui primar este? Al celor care stau acasă? Care stau cuminți și nu ripostează sau nu luptă pentru drepturile lor?