Primăria Cluj-Napoca doreşte să construiască un nou parking în Mărăşti. A început consultarea prealabilă a cetăţenilor

primaria cluj napocaPrimăria municipiului Cluj-Napoca a inițiat o acțiune de consultare preliminară a cetățenilor interesați cu privire la intenția construirii unui nou parking suprateran în cartierul Mărăști. Viitorul parking va avea o capacitate minimă de 400 locuri și urmează să fie amplasat pe terenul care se află în incinta formată la sud de blocul 10 de pe Calea Dorobanților nr. 105-107, la est de blocul M3 situat pe aleea Bibliotecii, la nord de blocurile 2A și 2B situate pe Bd. 21 Decembrie 1989 nr.150-152, iar la vest de către Complexul Piața Agroalimentară Mărăști.

Prin amenajarea noului parking se are în vedere organizarea eficientă, funcțională și estetică a spațiului, eliminarea construcțiilor si a amenajărilor parazitare, asigurarea unui număr suficient de locuri de parcare, fluidizarea circulațiilor auto și decongestionarea arterelor principale, crearea și dezvoltarea de spații verzi, locuri de joacă, de odihnă și petrecerea timpului liber și, implicit, creșterea semnificativă a calității vieții.

În această etapă de consultare prealabilă fiecare vecin/rezident, agent economic, asociație sau membru al acestora are ocazia să-și exprime opțiunea în scris. Consultarea va conține tabele cu proprietarii care sunt de acord sau nu, inclusiv cu cei care își rezervă dreptul de a fi indeciși. Cei care nu sunt de acord cu investiția propusă vor formula separat o adresă proprie și își vor susține motivele și argumentele pertinent.

După elaborarea Planului Urbanistic de Detaliu și trecerea acestuia prin analiza de specialitate a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism, în conformitate cu prevederile HCL nr.153/10.04.2012 privind aprobarea Regulamentului local referitor la implicarea publicului în elaborarea sau revizuirea planurilor de urbanism sau de amenajare a teritoriului, cei interesați vor fi invitați să-și spună din nou părerea într-un cadru organizat la sediul Primăriei municipiului Cluj-Napoca.

Cei care dețin locuri de parcare sau garaje în incinta menționată sau pe Calea Dorobanților și pe Bd. 21 Decembrie 1989 vor beneficia de prioritate în repartiția locurilor de parcare din parkingul construit în urma derulării investiției propuse.