Prima postare pe blogul lui Voiculescu după arestarea lui. Vezi ce mesaj a tansmis

voiculescPe blogul lui Dan Voiculescu a apărut chiar astăzi o primă postare de după arestarea lui. În postarea sa, Voiculescu îşi arată susţinerea faţă independenţa în presă, dar spune că nu va renunţa să lupte în continuare împotriva lui Traian Băsescu. 

“La demnitate, onoare şi curaj nu am renunţat, nu renunţ şi nu voi renunţa. În plus, mă bucur în continuare de cele mai de preţ libertăţi: libertatea de exprimare şi libertatea de conştiinţă. Nu e uşor ca după o viaţă de muncă, efort şi responsabilitate să plăteşti pentru ceva ce nu ai făcut. În acelasi timp, nu e greu ştiind cauza pentru care lupţi. De oriunde voi fi, voi apăra libertatea presei şi voi lupta împotriva dictaturii lui Băsescu.

Sunt îngrijorat însă că presa din România, obsedată de rivalităţi, consumată de mize financiare şi politice, ratează un moment decisiv pentru garantarea propriei libertăţi. Cei care au folosit cazul Voiculescu pentru a servi un sistem de presiune care a încălcat deja voinţa liber exprimată a 87% dintre români, sunt naivi şi refuză să vadă ameninţarea. Într-un asemenea sistem, drepturile civile ale fiecărui cetăţean pot fi oricând încălcate. Chiar şi drepturile celor care astăzi se bucură miop de acest august fierbinte.

Cei care astăzi aleg sa ignore datele obiective ale acestui abuz susţin un precedent periculos pentru întreaga societate românească. Voi continua ce am început – lupta împotriva lui Băsescu Traian şi a sistemului său dictatorial, s-a arătat în postarea făcută pe blogul lui Dan Voiculescu.

Vă reamintim faptul că Dan Voiculescu a fost condamnat, în data de 8 august 2014 la 10 ani de închisoare cu executare, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).