Premieră naţională la Cluj-Napoca, prin concertul muzical Believe in Unity

Believe in Unity 1În premieră la nivelul României, un concert de muzică a fost susţinut în interiorul unei instalaţii artistice. Evenimentul organizat de Believe România s-a desfăşurat joi după-masa, pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca.

Peste 100 de clujeni au înconjurat permanent instalaţia Believe in Unity, realizată de peste 6000 de clujeni, pe parcursul desfăşurării concertului.

Believe in Unity 2“E o idee interesantă de a îmbina arta plastică cu muzica. Ceea ce auzim acum este chitara clasică, clapele. Cred că se completează mult mai bine cu ceea ce am realizat până acuma. Avem şi oamenii care stau în jurul instalaţiei şi îşi caută fiecare piesa lui. Auzind muzica, oamenii se bucură mult mai mult şi au nădejdea că într-o bună zi s-ar putea să repete această lucrare, poate aici, la Cluj, poate în alte oraşe, cine ştie”, a declarat artistul Iurie Cojocaru, care a avut ideea realizării instalaţiei Believe in Unity.

Cei care au avut curajul să interpreteze la înălţime, înconjuraţi de picturile clujenilor, sunt laureaţi ai concursurilor naţionale de compoziţie şi interpretare: Dora şi Marcu Bologh, alături de Rebeca Dragomir Trio şi Tonea Band.

Believe in Unity 3„Ceea ce vedeţi aici este opera dumneavoastră, noi doar am ridicat o schelă şi ar fi rămas o schelă dacă clujenii nu ar fi făcut artă. Ceea ce vedeţi aici este expresia creativităţii clujeanului. Cred că fiecare din ceipeste 6000 de participanţi merită aplauzele noastre. În România nu a mai existat un concert în instalaţie, facem istorie”, a precizat Marcel Salahoru, organizatorul evenimentului.

Evenimentul muzical a fost organizat de Believe România, un proiect coordonat de bisericile evanghelice din Cluj.

Believe in Unity 4

Believe in Unity 5

Believe in Unity 6