Premieră în sportul clujean. Open European de Judo seniori se joacă la Cluj-Napoca

judo clujOpen European Judo va avea loc pentru prima dată la Cluj-Napoca în perioada 30-31 mai 2015 şi se va juca la Sala Polivalentă. Din păcate, Corina Căprioriu – vicecampioană olimpică în 2012 şi Loredana Ohâi nu vor participa la această competiţie din cauza unor accidentări ce necesită recuperare.

Florin Bercean, antrenorul lotului olimpic, se consideră un clujean mândru că în oraşul său ajunge o competiţie de o asemenea importanţă şi speră că pe viitor să aibă loc la Cluj competiţii de o anvergură şi mai mare.

„Este o competiţie foarte importantă pentru noi, pentru România, practic este cea mai Florin Berceanimportantă competiţie organizată anul acesta de către România şi Federaţia Română de Judo. Open-ul European de seniori, masculin şi feminin, o competiţie care aduce puncte în vederea calificării la Jocurile Olimpice de la Rio. Este o comptiţie la care participă 43 de ţări, în jur de 400 de sportivi. Vom avea invitaţi vreo 600 de persoane din străinătate şi din ţară. Este o competiţie pe care eu, Florin Bercean, clujean mi-am dorit-o foarte mult la Cluj”, a spus Florin Bercean.


Jocurile olimpice de la Rio vor avea loc în 2016, aşa că din cauza unor accidentări ce necesită o atentă recuperare, Corina Căprioriu – vicecampioană olimpică în 2012 şi Loredana Ohâi nu vor participa la această competiţie, preferând să se recupereze pe olimpice.

Corina Căprioriu„Sănătatea este mai importantă. Am avut nişte accidentări mai vechi, la claviculă, la gleznă şi am nevoie de o recuperare mai serioasă pentru că nu vreau să se agraveze pentru a putea participa la jocurile europene”, a spus Corina Căprioriu.

La conferinţa de astăzi a fost prezentă şi Andreea Chițu, vicecampioană mondială în 2014 şi care va participa la competiţia de la Cluj.Andreea Chițu judo

„Competiţia de la Cluj mă va ajuta să îmi dau seama ce am de schimbat sau cum să mă pregătesc mai bine pentru europene”, a spus Andreea Chiţu.

 

Florin Bercean nu a uitat să amintească de spijinul primit din partea autorităţilor locale precum şi a fedetaţiei pentru organizarea acestei competiţii la Cluj, menţionând că este pentru prima dată când primeşte spijinul Consiliului Judeţean Cluj.  La competiţia de la Cluj vor fi prezenţi sportivi valoroşi din toate colţurile lumii.

Intrarea la competiţie este gratuită.

 afis_48x68_open_bt