Ponta: Salut decizia BERD de a investi în acțiunile Electrica

1383554944ab237bfaPremierul Victor Ponta salută încheierea cu succes a procesului de listare a societății Electrica, precum și implicarea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare în privatizarea companiei.

”În urma cu ceva timp, când vorbeam despre viitoarea listare de succes a Electrica în luna iunie a acestui an, erau foarte mulți care aveau îndoieli că acest lucru se poate întâmpla. Am reușit să facem această listare, cea mai mare de pe bursa românească, într-un context de piață care poate fi ușor calificat drept unul dificil”, a spus premierul Victor Ponta, potrivit unui comunicat al Executivului remis sâmbătă.

Guvernul României, prin vocea premierului a salutat, totodată, decizia BERD de a investi la Electrica și a apreciat că acest fapt va influența și alți investitori străini să se implice pe piața de energie din România.

„Am încurajat prin acest proces dezvoltarea pieței de capital din România. Mă bucură participarea mare și reacția de încredere manifestată de investitori, atât de către cei externi, cât și de cei din România.

Consider că reprezintă semnale importante, pe care le interpretez ca fiind o dovadă de încredere în ultimele evoluții ale economiei autohtone și mă refer aici la creșterea economică și la îmbunătățirea recentă a ratingului de țară.

Totodată, acest proces este numai o parte din strategia Guvernului de a crește performanța, integritatea și transparența în companiile de stat. Salut pe această cale și decizia Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare de a investi în acțiunile Electrica.

Acest lucru ne arată că avem o companie ce este privită ca un jucător important pe piața de energie europeană și care are un viitor frumos în față. Decizia BERD va influența cu siguranță, în sens pozitiv, și alți investitori interesați să se implice pe piața de energie din România, despre care nu am rețineri să afirm că este una dintre cele mai dinamice și cu cel mai mare potențial din regiune” a mai declarat Ponta.