Poduri şi pasaje imaginare în Cluj-Napoca, poduri finalizate şi proiecte de milioane de euro în Oradea

Foto: www.facebook.com

Foto: www.facebook.com

Luna lui cuptor, 2013, Emil Boc anunţa: “un grup de arhitecți francezi de la firma Egis prezintă la Primăria Cluj-Napoca mai multe variante de tunel pe sub centrul orașului”. De atunci, Dan Tarcea şi Emil Boc au finalizat introducerea metroului în Cluj-Napoca, au ridicat vreo 50.000 de locuinţe pentru tinerii clujeni şi binenţeles au împânzit şi Someşul cu bărcuţe, inaugurând proiectul Someşului navigabil.

Era începutul noii revoluţii de PR în Cluj-Napoca, marcă falimentară a executivului primăriei municipiului, care în lipsa unor soluţii pentru descongestionarea traficului şi dezvoltarea infrastructurii rutiere, se ocupă de alergarea la maratoanele din oraş şi/sau participă la festivalurile de sezon.

Oradea nu are un primar vedetă de PR dar are poduri, infrastructură modernizată şi proiecte finalizate în valoare de zeci de milioane de euro.

Recent, dl. Ilie Bolojan a anunţat că vor demara lucrările la pasajul pe sub B-dul Magheru, apoi, cele de extindere a Podului Dacia la 6 benzi, după ce în 2018 a anunţat realizarea altui pod pietonal, peste Crișul Repede, pentru pietoni şi biciclişti iar în acelaşi an inaugura fără panglică Podul Centenarului pentru pietoni. Ce să mai vorbim de proiecte de fonduri europene, drumuri modernizate şi centură finalizată.

“Ilie Bolojan nu stă cu mâna întinsă la cerşit, la Guvern, precum Emil Boc. Face proiecte pe bani europeni, nu cârpeli! Clujul are un buget uriaş şi un potenţial economic mult mai mare decât cel al municipiului Oradea, însă atunci când PR-ul ţine loc de administraţie proiectele mor pe masa de operaţie, după ce iniţial au fost anesteziate cu milioane de euro în studii de fezabilitate.

În 2017, Guvernul României a alocat sume considerabile pentru modernizarea a trei poduri în Cluj-Napoca dar cuplul Dan Tarcea – Emil Boc doarme administrativ:  Pod peste râul Someșul Mic pe strada G. Garibaldi (Pod Garibaldi), finanţat cu 5,071,974.48 prin PNDL II, Pod peste râul Someșul Mic situat pe strada Porțelanului  din Municipiul Cluj-Napoca (podul Porțelanului) finanţat cu 6,399,579.28 prin PNDL II, Pod peste râul Someșu Mic pe strada Traian (podul Traian) din municipiul Cluj-Napoca finanţat cu 6,426,434.09 prin PNDL II. În ce stadiu sunt cele trei proiecte nu ştim, pentru că proiectele serioase nu contează în Cluj” a declarat deputatul Horia Nasra, preşedintele PSD Cluj.