Peste 200 de înotători participă la Swimathon pentru 19 proiecte

IMAG0223La cea de a șasea ediție a Swimathonului Cluj, peste 200 de înotători vor lupta pentru 19 proiecte în cadrul celui mai dinamic eveniment de strângere de fonduri al verii, organizat de Fundația Comunitară Cluj și găzduit de Complexul de Natație ”Universitas”.

Până în ziua competiţiei, peste 300 de susținători au contribuit la mobilizarea a peste 70.000 de lei pentru inițiative din domenii diverse (social, educație, antreprenoriat, burse de excelență, cultură, sănătate, tineri, etc).

Prin Swimathon Cluj implicarea în comunitate este o experiență utilă, care îți dă energie, aduce oamenii împreună și este plăcută pentru că practicăm sportul care ne place – în acest caz înotul. Aducem împreună inițiative și resurse „puține de la mulți.

Oamenii se conectează cu acest eveniment și găsesc an de an un cadru atractiv prin care pot să se implice, fie că înoată sau vin cu idei de proiecte sau fie pur și simplu își susțin prietenii, colegii sau inițiativele la care țin. Swimathon-ul ne energizează în fiecare an.”, a spus Simona Șerban, Director executiv Fundația Comunitară Cluj

În cele 5 ediții implementate, au fost mobilizați peste 407.000 lei de la peste 2.200 de susținători – donatori pentru 57 de proiecte.

“Swimathon-ul este un exemplu de practică de succes care a fost iniţiată la Cluj în anul 2009 şi care s-a dovedit un mecanism excelent de implicare a oamenilor generosi din comunitate pus în practică de mai multe fundaţii comunitare la Bacău, Bucureşti, Iaşi, Mureş, Prahova, Oradea, iar in forme bazate pe alergare şi ciclism în alte trei oraşe din ţară.” Alina Porumb, Director Program Fundaţii Comunitare, Asociaţia pentru Relaţii Comunitare.

Donațiile pentru proiectele preferate se pot face direct on-line, pe platforma-suport a Swimathon Cluj, unde sunt disponibile și informații despre proiectele și înotătorii deja înscrişi: www.swimathon.fundatiacomunitaracluj.ro. Acestea pot fi efectuate de asemenea în timpul evenimentului, la masa organizatorilor, cît şi după, iar campania de strângere de fonduri va continua până la finalul lunii august.

bazin IMAG0224 IMAG0228 IMAG0229 IMAG0236