Cluj: fără bani de la Guvern pentru creșe și grădinițe.

Horia Nasra: Niciun leu acordat de PNL, municipiului Cluj-Napoca, pentru construcția de creșe și grădinițe noi!

Foto: Arhiva Cluj24h.ro

Foto: Arhiva Cluj24h.ro

Municipiului Cluj-Napoca se confruntă în ultimii cinci-zece ani cu un număr scăzut de locuri în creșe și grădinițe pentru micuții tinerelor familii din Cluj-Napoca, oraș care și-a centrat activitatea economică, după 1989, în jurul universităților, prin urmare o comunitate tânără care își propune să invețe și apoi să muncească în capitala Transilvaniei.

„Construcţia de creşe și grădinițe noi este imperios necesară! Încă de acum trei ani i-am propus primarului Emil Boc, ca printr-un parteneriat politic local să punem umărul şi să construim creşe noi în Cluj-Napoca și în zona metropolitană. Înainte să-i fac această propunere, alături de colegii din PSD Cluj, am solicitat și primit fonduri de la Guvernul PSD pentru construcția de noi creșe și grădinițe! În anul 2017, Guvernul PSD a alocat 17 milioane lei pentru construirea a două creșe în cartierul Grigorescu din Cluj-Napoca și alte două în comunele Baciu și Gilău, ambele în valoare de 7,5 milioane lei, fonduri alocate prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Este important ca liderii PNL Cluj să aibă minim forța pe care am avut-o noi, în 2017, la București și să aducă bani la Cluj. Deocamdată, niciun proiect de investiție, la nivel local, nu a fost finanțat de către Guvernul PNL, în Cluj-Napoca sau în comunele limitrofe!” a declarat deputatul Horia Nasra.