Pompierii clujeni au salvat o cioara in baza sportiva din Gheorgheni.

cioara salvata 1Pompierii clunejeni au avut o misiune indeplinita cu succes astazi, in baza sportiva din cartierul Gheorgheni: au salvat o cioara care si-a prins una dintre aripi in plasa terenului de baschet.

Pompierii au fost chemati la solicitarea unei persoane aflate in baza sportiva.

pompieriO cioara a intrat, cel mai probabil pe usa deschisa a terenului de baschet insa cand a incercat sa zboare in sus s-a lovit de plasa superioara a terenului de baschet.  In incercarea de a scapa, si-a prins o aripa in plasa si n-a mai reusit sa plece.

Pompierii sositi la fata locului au intervenit imediat, un pompier s-a urcat initial pe gardul terenului insa nu ajungea la cioara prinsa in plasa astfel ca a fost necesar sa deschida scara. Dupa ce a fost adusa scara, pompierul a urcat din nou insa de aceasta data cioara, speriata fiind, incerca sa il muste de mana. Pompierul a taiat plasa pentru a putea scoate ciora. Dupa ce a fost prinsa, pentru ca se zbatea, un alt pompier a urcat pe scara pentru a prelua cioara si pentru a o elibera ulterior.

pompieri

cioara salvata

Toate acestea s-au petrecut sub ochii curiosilor, copii si parinti. Incidentul  a adus si mici discutii intre cei prezenti si cativa oameni prezenti care spuneau, pe de o parte ca “am ajuns sa punem mai mult pret pe viata animalelor”, iar cei de la paza, pe de alta parte, spuneau ca la un incident avut, pentru ei nu au venit atat de repede cei care se ocupa sa salveze vieti.