Cluj24h.ro

marți, august 3, 2021
AcasăPoliticăMoțiune de cenzură PSD, un eșec. Ciolacu: a fost strategie de cvorum.

Moțiune de cenzură PSD, un eșec. Ciolacu: a fost strategie de cvorum.

motiune psdMoțiunea de cenzură inițiată de către PSD ar putea  fi citită și se dorește votarea ei, astăzi, 31 august 2020 în Plenul Parlamentului. 

Moțiunea de cenzură PSD

Se pare că există câțiva parlamentari care sunt izolați la domiciliu având la baza explicațiilor ideea intrării în contact cu persoane confirmate cu COVID-19.

Cu toate acestea, o parte dintre ei nu au teste pozitive așa că există posibilitatea ca moțiunea să nu fie votată în Parlament, astăzi.

motiune PSD 1Liderul UDMR, Kelemen Hunor a explicat deja că și dacă ar trece Moțiunea de cenzură, Guvernul Orban va rămâne interimar astfel că tot PNL va conduce țara până la rezultatul alegerilor parlamentare și respectiv, investirea unui nou Guvern în urma rezultatului alegerilor.

Parlamentarii sunt așteptați la Parlament însă nu e sigur că va fi întrunit cvorumul pentru ca Moțiunea de cenzură să fie citită și votată.

Marcel Ciolacu, liderul PSD, este convins că moțiunea va trece. Pentru ca Moțiunea de cenzură să treacă va avea nevoie de 233 de voturi ”pentru”.

Moțiune PSD: Ciolacu se va răzbuna pe colegii care lipsesc.

Marcel Ciolacu este foc și pară pe colegii care lipsesc și spune că nu  are colegi bolnavi sau în izolare, întemeiat, astfel că a declarat că pentru acțiunile lor, parlamentarii PSD care au lipsit vor răspunde.

”Se va reprograma votul și dezbaterile. Când am deschis ședința erau 170 prezenți. Vom vedea la sfârșitul zilei ce se va întâmpla.  Dacă tot forțăm așa lucrurile, am să propun excluderea celor 3 foști colegi ai mei.”, a declarat Marcel Ciolacu.

Carmen Dan a declarat că mama sa a fost confirmată cu Covid-19 și că a intrat în contact cu ea însă testul său a fost negativ. Spune că nu a primit vreo înștiințare de la DSP pentru a sta în izolare și practic, s-a autoizolat știind situația mamei.

În alte situații însă (în cazul a 2 parlamentari), se pare că unii parlamentari ai PSD ar fi primit înștiințări de la DSP cum că ar fi intrat în contact cu persoane care ar putea avea COVID-19, însă informația nu a fost până la acest moment dovedită.

Moțiune PSD – surse: moțiunea nu va fi votată.

233 de deputați și senatori trebuie să fie prezenți pentru ca Moțiunea PSD să fie votată. PSD nu a avut prezenți toți parlamentarii. Există șanse foarte mari ca moțiunea să nu fie votată.

Se pregătește citirea moțiunii însă nu există cvorum.

PSD nu a reușit să adune toți parlamentarii săi pentru a asigura cvorumul astfel încât să se ajungă la votul moțiunii.

Cel mai probabil după acest eșec, PSD se va reuni într-o ședință pentru propunerea excluderii unor parlamentari PSD.

olguta vasilescuMoțiune PSD: anunțul în Plenul Parlamentului.

Se face prezența parlamentarilor și se anunța dacă există cvorum sau nu.

226 parlamentari prezenți. Ședința se închide. Guvernul Orban se întoarce la Palatul Victoria.

Ciolacu va cere excluderea celor 5 parlamentari PSD din partid. Ciolacu susține că a fost o strategie de cvorum a PNL.

Marcel Ciolacu va reveni cu informații pentru programarea unui nou vot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

POPULARE