vineri, martie 29, 2024

MNIT va găzdui cea de a 52-a ediție a 
Sesiunii Naționale de Rapoarte Arheologice

Servicii de criolipoliză la Allure Clinique de Beaute!

Slăbește la rece, fără bisturiu și la un preț accesibil printr-o procedură fără riscuri. În doar trei ședințe, poți scăpa de 5-6 cm în circumferință.

MNIT-KeyVisualSNRA-071118_PosterA2_FNL

  • Evenimentul va avea loc în perioada 15-17 Noiembrie (a.c.) și reprezintă unul dintre cele mai importante momente pentru prezentarea rezultatelor imediate ale cercetărilor arheologice efectuate în anii precedenți (2017 și 2018);
  • Sunt așteptați peste 150 de specialiști în domeniul patrimoniului arheologic din întreaga țară, dar și parteneri ai acestora din afara României.
Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei în parteneriat cu Ministerul Culturii și Identității Naționale, va găzdui în perioada 15-17 Noiembrie, la Cluj-Napoca, a 52-a ediție a Sesiunii Naționale de Rapoarte Arheologice.
“Acest eveniment reprezintă unul dintre cele mai importante momente pentru prezentarea rezultatelor imediate ale cercetărilor arheologice efectuate în anii precedenți (2017 și 2018) și va strânge la un loc peste 150 de specialiști în domeniul patrimoniului arheologic din întreaga țară, dar și parteneri ai acestora din afara României. Comunicările științifice se vor derula în cadrul a patru mari secțiuni: Preistorie, Epoca Fierului, Antichitate Clasică și Perioada Medievală, iar în paralel vor avea loc și lucrările în plen ale Comisiei Naționale de Arheologie.” afirmă Dr. Felix Marcu, manager al Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei.
În afara prezentărilor pe secțiuni ce au ca scop principal prezentarea săpăturilor arheologice, vor fi organizate și două mese rotunde cu scopul de a dezbate problemele cu care se confruntă arheologia românească. Ambele mese rotunde vor fi organizate Vineri, 16 Noiembrie prima dintre ele având ca tematică Asociația Română de Arheologie și necesitatea unei asociații profesionale în domeniul arheologiei, iar cea de-a doua vizează Interdisciplinaritatea în domeniul arheologiei din România în contextul formării profesionale academice: Platforma ArchaeoScience#RO. Tot vineri, începând cu ora 20 va fi vernisată și expoziția Bogdan Novac (student, anul II, Facultatea de Istorie, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași-Crochiuri arheologice. Siliștea și Bologa, 2018.

Tot cu ocazia acestui eveniment se va lansa volumul „Cronica Cercetărilor Arheologice din România. Campania 2017”, volum editat de către Institutul Național al Patrimoniului și Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei.
Programul poate fi urmarit mai jos. (click pe imagine pentru marire)
program program 1 program 2 program 3 program 4 program 5 program 6

Articole Noi