La ALDE Floreşti lista de candidaţi începe cu ei şi se termină cu soţul sau soţia.

aldeALDE este prima organizaţie politică de la Floreşti care a făcut publică întreaga listă de candidaţi, însă surpriză. Unii ar putea interpreta ca fiind o listă ce sfidează într-o anumită măsură aşteptările şi dorinţa floreştenilor. De ce? Pentru că se pare că lista ALDE „începe cu noi şi se termină tot cu noi” şi nu ne referim la apartenenţa lor politică ci la rudele prin alianţă. 

În lista prezentată, găsimt în două dintre cazuri candidaţi care au grad de rudie prin alianţă. Şi nu este greşit, dar dacă este să ţinem cont de cât de nemulţumiţi sunt floreştenii de rudele angajate în primarie, de legăturile de afinitate între cei ce ocupă posturi publice, această listă poate fi interpretată de unii ca fiind sfidătoare.

Concret este vorba de candidatul de primar, Dan Maier şi de primul candidat din lista de consilieri, Florentina Vaida care şi-au adăugat în lista de consilieri şoţia, respectiv soţul.

Dar, pentru ca lucrurile să fie foarte clare, nu se aşteaptă nimeni ca ALDE să obţină atâtea locuri în Consiliul Local Floreşti, însă este vorba strict de gestul în sine. Şi având la bază această explicaţie, de altfel plauzibilă cei doi au motivat această alegere:

Domnul Dan Maier, nu a contestat deloc această interpretare şi este de acord că gestul nu este tocmai unul plăcut, dar explică spunând:

dan maier„Aţi observat că primii 4 sunt sunt cu totul alţii. Nu ne-am gândit la asta, dar vreau ca lista să fie cu oameni de calitate, soţia mea a terminat inginerie economică, ca şi mine, ea conduce firma nostră. Ceea ce spuneţi dumneavoastră este real. Oamenii sunt foarte diferiţi. Nu cred că acest lucru va fi un minus pentru cei care mă apreciază pentru că eu voi rămâne acelaşi om”.

Doamna Florentina Vaida a venit cu o explicaţie mai lungă, dar care ar putea să ridice mai multe semne de întrebare. Este de observat însă, atitudinea de tip „ni se cuvine”.

vaida„Nu este treaba numănui, să ştiţi că soţii nu sunt rude. (n.red. soţul este rudă prin alianţă de gradul I, conform wikipedia.org). La fel ca şi mine şi soţul s-a implicat de ani de zile  în activitatea politică şi chiar şi soţia domnului Maier, am muncit împreună nu era corect să îi lăsăm pe dinafară şi să punem pe alţii care au muncit mai puţin. Fiecare om are libertatea să aleagă, era sfidător dacă ocupau şi ei primele locuri. Aşa este frumos din partea noastră să le fie recunoscute meritele. De aceea eu sunt prima şi nu soţul meu pentru că eu sunt floreşteancă băştinasă, soţul nu. Am muncit amândoi, nu era corect să fie doar unul. Nu este interzis şi nici imoral. Şi dacă nici şefii de partid nu au avut nimic împotrivă, puteam să mai discutăm ordinea pe listă, dar au dat drumul aşa, va rămâne aşa. De comentat e liber fiecare să comenteze, asta e politica, noi ne-am asumat”.

Cum adică „a muncit şi merită”? Păi dacă muncea şi sora/fratele, dacă muncea şi  cumnata/cumnatul, sau orice alte exemple doriţi dvs, îi puneaţi în listă? Să înţelegeam că se doreau „mişcări” mai bune în listă, pentru că oricum, aceeaşi poziţie cu dumneavoastră nu o putea ocupa şi soţut chiar dacă a muncit la fel de mult.

Pe de altă parte, cu siguranţă nu aceasta este soluţia administrativă pentru Floreşti. Râmâne însă de văzut cum vor interpreta acest lucru floreştenii.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

Articole Noi