Incă o minciună marca Şulea. Domnule primar, vă creşte nasul!

Horia SuleaEste de necrezut cum primarul comunei Floreşti insistă să îi mintă pe cetaţenii comunei. Care ar putea fi scopul unui astfel de comportament, când în mod normal un primar ar trebui să se lupte pentru comunitatea sa, dar mai ales pentru ca cetăţenii să fie corect informaţi? Pentu moment rămâne un mister.

Poate că nu vom putea înţelege niciodată acest mod de gândire, dar nici nu am avea cum să facem asta când lucrurile povestite de distinsul primar sunt fapte care nu s-au petrecut niciodată, fiind pure închipuiri.

Citim astăzi declaraţia edilului oferită pentru Ziar de Cluj în care spunea jurnalistului următoarele:   

„S-a făcut şi în primăvară deratizare. Legea ne impune să facem deratizare de câte ori este necesar în funcţie de invazia de rozătoare şi insecte şi a tot ce duce la disconfortul populaţiei şi la apariţia unor posibile boli colective. Sunt conştient la riscul la care ne expunem nefăcând aceste deratizări, deoarece şobolanii sunt purtătorii principali ai trichinelozei. La şedinta de rectificare de buget au fost tăiaţi banii de la deratizare de către stimabilii consilieri locali ai PSD. De la alocarea bugetară iniţială au ramas 15.000 de lei, ne-ar mai trebui înca de doua ori pe atata pentru a putea face o deratizare în tot Floreştiul. Săptămâna viitoare vom  demara  procedura de deratizare în zona blocurilor de pe Eroilor pentru că doar pentru acea zonă ne  vor ajunge cei 15.000 de lei, în rest Floreştiul va rămâne nederatizat. Şi asociaţiile de locatari ar trebui să îşi facă deratizare pe domeniile private că şi asta o impune legea. Vom încerca să demarăm o acţiune de situaţii de urgenţă, însă până când Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia Sanitar Veterinară nu vin să ne semnaleze aceste aspecte, eu nu pot să iniţiez o astfel de acţiune de genul ăsta, pe situaţii de urgenţă. Este o situaţie de urgenţă gravă în ceea ce priveşte sănătatea populaţiei”.

Dar, vai! De câtă inteligenţă a dat dovadă domnul primar când a vorbit de posibilele boli ce le pot transmite şobolanii. Desigur că nu vom contrazice această afirmaţie. Şi nu vom contrazice nici faptul că pentru orice nu poate domnul primar,  este altul şi altul de vină că dânsul nu poate să facă nimic în comuna asta pentru că nu îl lasă alţii. Ce este însă halucinant, este faptul că domnul primar se ceartă pe acest subiect cu ai săi colegi de alianţă, dar consilierii PSD au tăiat banii, deşi ei n-au comentat nimic pe subiect şi au votat pentru acest proiect.

deratizareCu siguranţă, însă este cât se poate de urât să minţim cetăţenii în faţă, pe banii lor. Tocmai din acest motiv, vă publicăm din nou, imaginile din şedinţa de Consiliu Local Floreşti să vadă toţi cetăţenii, ce discuţii au fost, cine a vrut să taie din banii de la deratizare, precum şi rectificarea de buget făcută, pe care se vede clar că suma pentru acest obiectiv a fost suplimentată.

PS: Nu ne întrebaţi de unde suma de 15.000 de lei, că n-avem nici cea mai vagă idee. Nu este trecută în buget nicăieri. Şi nu căutaţi pe site-ul oficial al primăriei aceste informaţii, n-au fost postate, iar filmările făcute de reprezentanţii instituţiei sunt pure simulări. Ce nu trebuie să se afle, este tăiat din filmare.

Citeşte şi:

Discuţii aprinse în grupul ACL din Consiliul Local Floreşti pentru deratizare