George Maior, şeful SRI a demisionat. Preşedintele României a şi acceptat demisia

George-Maior-SRI fanatika.ro

Sursă: www.fanatik.ro

Reprezentanţii Preşedintelui României au anunţat printr-un comunicat de presă demisia şefului SRI, George Maior.

Conform comunicatului, Directorul Serviciului Român de Informații, domnul George Maior, și-a înaintat demisia de la conducerea SRI Președintelui României, marți, 27 ianuarie a.c. Președintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a acceptat demisia.

George Maior este fost membru al Partidului Social Democrat, iar funcţia de director al SRI a ocupat-o din octombrie 2006, fără să mai fie membru în vreun partid politic.

Se pare că această decizie se află în strânsă legătură cu declaraţiile făcute de Preşedintele României, Kalus Iohannis în urmă cu ceva timp.

Mai exact, Preşedintele a declarat în 7 ianuarie pentru Adevărul Live că se gândeşte şi va lua în calcul numirea unor noi şefi pentru SRI şi SIE. Cu toate acestea Klaus Iohannis nu a insistat pe acest subiect. Pe de altă parte George Maior a susţinut încă înainte ca cetăţenii să îşi aleagă noul Preşedinte că va pune spre analiză mandatul său la dispoziţia celui care va fi ales Preşedinte al României.

Vă reamintim faptul că numelele lui George Maior a fost vehiculat şi în nominalizările pentru funcţia de Prim Ministru al Guvernului României.

demisie maior