[Foto&Video]Florești: Primarul și noul Consiliu Local au depus astăzi, jurămintele. Viceprimar a fost ales Bogdan Pivariu

Astăzi a avut loc la Florești ședința de investire în funcție a noului Primar, precum și constituirea noului Consiliu Local Florești. Cu toții și-au depus jurămintele.  Ședința de constituire a fost demarată de către prefectul Clujului, Gheorghe Vușcan, cu toții au ascultat imnul României pentru ca ulterior, cei prezenți să spună o rugaciune alături de părintele Marcel Andreica. 

 

În continuare, conform legii au fost citite procedura de desfășurare a ședinței precum și ordinea de zi pentru început ședința fiind condusă de către seniorul Consiliului Local și 2 cei mai tineri consilieri locali. Au fost desemnați liderii de grup pentru fiecare organizație politică, a fost aleasă comisia de validare a voturilor pentru această ședință și mai exact ea a fost formată din cei 5 lideri de grup (PNL Nicoale Oltean, PSD Cîmpian Sebastian, UDMR Albert Zoltan, ALDE Florentiva Vaida și PMP Adrian Mic. )

A fost întocmit procesul verbal, desigur în urma votului consilierilor și a fost citită lista cu numele tuturor consilierilor locali din cadrul noului Consiliu Local Florești. Pentru că în lista PNL primul era actualul primar, acesta a renunțat la funcția de consilier și în locul său a intrat doamna Brad Adriana.

Consilierilor li s-a adus la cunoștință metoda prin care se depune jurământul și fiecare, în ordine alfabetică a jurat cu mâna pe Constituție și Biblie.

Astfel, a fost legal constituit Consiliul Local Florești, care a primit și votul consilierilor. Procedura de investire a fost urmată de jurământul depus de primarul comunei ales la 5 iunie 2016.

Primarul comunei le-a adresat câteva cuvinte celor prezenți după care s-a trecut la alegerea viceprimarului. Au fost două propuneri pentru postul de viceprimar. (PNL- Pivariu Bogadan și UDMR Albert Zoltan).

În urma numărării voturilor (a fost un vot secret), Pivariu Bogdan a fost ales viceprimar cu 12 voturi, iar Albert Zoltan a primit doar 7 voturi. Ședința a continuat cu depunerea jurământului noului viceprimar.

Tot în cadrul ședinței de astăzi, au fost constituite comisiile unde totul a mers strună până la membrii care vor forma comisia de ubanism (a nu se confunda, nu este vorba de acea Comisie de Ubanism CTATU care a fost atacată în contencios administrativ, sunt două lucruri diferite). Pentru comisia aceasta au fost discuții care l-au surprins și pe Prefectul județului care desigur, și-a dat seama ce se petrece și că există o bătălie pe această comisie (proiectele supuse spre abrobate care vin în Consiliul Local trec întâi prin ședință pe comisii de economie, juridic, social, și mai nou și urbanims unde se decide cum se va vota în Consiliul Local). La această comisie au intervenit mici dispute, PNL își dorea mai mulți consilieri membrii și a și obținut 2.

Ședința s-a închiat cu o mică atenție pentru consilieri și domnul Prefect din partea Primăriei Florești, au închinat o cupă de șampanie și bineînțeles a urmat o masă la un restaurant din Florești.

Pentru cei care doresc să urmărească întreaga ședință, o pot face AICI

pivariu bogdan consiliul local floresti 10

consiliul local floresti 9 consiliul local floresti 7

consiliul local floresti 6 consiliul local floresti 4

consiliul local Floresti 3 consiliu local Floresti 2016

consiliu local floresti 2 consilieri udmr

consiliu local floresti 1 consiliul local floresti 8

depunere juramant cimpian depunere juramant sulea

depunere juramant mic depunere juramant maier

depunere juramant coroian depunere juramant condoru

consiliu local flroesti 1 consiliu local floresti

consiliu local floresti 2 consiliul local floresti 5