[Foto&Video] De ziua lor, copiii din Florești s-au distrat în cadrul a două evenimente dedicate lor și familiei.

asociatia voci neauzitePentru că se apropie Ziua Copilului, la Florești au fost organizate astăzi două evenimente dedeicate lor. Dacă dimineața copiii s-au distrat la sala de sport din Cetatea Fetei într-un eveniment organizat special pentru ei, în cea de a doua parte a zilei micuții au avut parte de un alt eveniment dedicat lor și bineînțeles , multe surprize.

Asociația Voci Neauzite a organizat pe terenul de fotbal de pe strada Cetatii/Florilor un nou eveniment la care copiii s-au simțit în lumea lor. Pe teren a fost amplasată o trambulină, iar bucuria a fost atât de mare încât cei mici nu au  fost deranjați de soare deloc.

 

Pentru că asociația este una care luptă pentru drepturile copiilor cu nevoi speciale, la eveniment au luat parte și copii cu dizabilități. Și tocmai din acest motiv, la eveniment au mai fost prezenți și cei de la Dog Assist, care au adus cu ei un labrador, terapeut iar copiii s-au bucurat să se joace cu el.

Nu au lipsit nici picturile pe față, dar pe teren a mai fost amplasată și o masă de ping-pong. Asta pentru că la eveniment a fost invitat și Dacian Makszin, campionul floreștenilor care va ne va reprezenta la jocurile de la Rio.  Cu toate că a fost greu de suportat căldura de afară, Dacian a făcut față iar adversarii său n-au avut nicio șansă.

Expoziție inedită: tablouri – portrete cu baterii.

La eveniment au fost expuse câteva tablouri realizate de Cristina Munteanu, membru al Asociației Voci Neauzite. Cristina are deficiențe de auz și utilizează un aparat auditiv pentru a putea auzi, dar pe lângă faptul că a realizat tablourile expuse despre care ne-a mărturisit că i-a luat un an și jumătate să adune bateriile consumate în propriul aparat auditiv și al unor prieteni, ea a realizat și picturi pe față sau brațe pentru copiii aflați la eveniment.

Au fost invitate  și doamnele Irina Someșan și Crucița Cristelecan care i-au încântat pe cei prezenți cu muzică populară.

Poliția politică, nelipsită. Și-au urmat “ordinele” dar nu au reușit să disturbe buna dispoziție a celor prezenți 

politia 1Cu toate că evenimentul a fost organizat în afara orelor de liniște prevăzute în Lege și într-un spațiu privat, polițiștii locali și-au făcut apariția la eveniment sub pretextul că ar fi avut o reclamație telefonică. Ceea ce de altfel, nu este exclus, însă la evenimentele organizate de Primărie, seri la rând până la ore târzii, nu l-am văzut niciodată pe domnul Hinteuar să fie atât de conștincios în munca depusă și nici să răspundă la reclamații cu atâta promptitudine. Mai mult, după cum se poate vedea pe imagini, domnul polițist a trecut la intimidări  spunându-le unora dintre organizatori că are datele lor și că va întocmi procese verbale în lipsă cu martori, evident tot în lipsă. Până la urmă, discuția s-a închiat în parcare, lângă mașina polițiștilor, aceștia dând doar un avertisment. La Produs de Cluj câte avertismente au fost date căci s-au făcut o mulțime de reclamații  inclusiv în mediul online unde mai mulți părinți care nu își puteau adormi seara copiii le-au solicitat ajutorul?

Una peste alta, evenimentul a fpst unul reușit și toată lumea s-a simțit bine.

copii 8 corina munteanu 1

 

 

 

 

 

 

copii1 copii

 

 

 

 

 

 

copii 7 julien, albert si dacian

 

 

 

 

 

 

copii 6 copii 5

 

 

 

 

 

 

copii 4 copii 3

 

 

 

 

 

 

copii 2 caine terapeut

 

 

 

 

 

 

caine terapeut 1 politia 1

 

 

 

 

 

 

invitate tutu si dacian

 

 

 

 

 

 

trambulina invitat

 

 

 

 

 

 

corina munteanu corina munteanu 3

 

 

 

 

 

 

corina munteanu 2 copii eveniment