Florești: Un consilieri local demisionează!

Un consilier local de la Florești ne-a transmis câteva rânduri în care aduce la cunoștința cetățenilor că demisionează din grupul politic din care face parte. Consilierul local ALDE, Dan Maier, căci despre el este vorba folosește drept pretext întâmplările de la nivel național.  

dan maierStimaţi locuitori ai comunei Floreşti,

O mare parte dintre dumneavoastra m-aţi mandatat prin votul pe care mi l-ați dat să vă reprezint în consiliul local al celei mai mari comune din România şi pentru asta vă mulțumesc. Deciziile politice de la nivel naţional ar trebui să ne sprijine în teritoriu, ar trebui ca noi, aleşii locali, să fim cei care susţin interesele cetăţenilor şi le rezolvă problemele prin pârghiile create la nivel central. Însă, în acest moment dumneavoastră, cei care m-aţi votat, sunteţi la fel de nemulțumiți ca şi mine de ceea ce a hotărât actualul guvern şi consider că demisia mea ar reprezenta un act de onoare. Decizia mea de a părăsi ALDE vine ca urmare a modificarii codului penal prin OUG. Închei prin a vă transmite că voi fi în continuare la fel de implicat şi voi amenda derapajele de la litera legii şi de la cinste. Cu stimă, Maier Dan, a spus consilierul în mesajul transmis.

De altfel, consilierul local a spus în repetate rânduri că a fost o greșeală să intre în Consiliul Local și se gândea să se retragă însă se pare că acum, momentul a fost oportun.

Cert este că ordonanța de la nivel național nu are nicio legătură cu modul în care decid consilierii locali cum împart/distribuie banii la nivel local și pentru ce proiecte, etc. Practic, decizia de la nivel național nici nu îi ajută și nici nu îi încurcă cu ceva pe consilierii de la nivel local.

Renunțând la calitatea sa de membru al ALDE, Dan Maier își pierde și mandatul de consilier Local, astfel că mergând pe procedură, conform listei de candidați în Consiliul Local ar urma să intre Jucro Eugen.

Dan Maier este al doilea politician de la Cluj care demisionează din partid (din partidele aflate în coaliție la nivel național) din cauza acestei ordonanțe. În cursul acestei săptămâni Aurelia Cristea a demisionat la rândul ei. Diferența dintre cei doi este că Maier avea în desfășurare un mandat de consilier local în cadrul căruia a depus un jurământ.

Dan Maier a fost ales consilier local la Florești în urma alegerilor din iunie 2016.

UPDATE: Din informațiile primite, cel care ar putea ajunge în Consiliu Local va fi  Radu Silaghi-Dumitrescu

UPDATE 1: Contactat, domnul Radu Silaghi- Dumitrescu nu ne-a putut confirma informatia.