Cluj24h.ro

sâmbătă, iunie 12, 2021
AcasăDin JudețFloreşti: Primarul vrea parking pe Gheorghe Doja. Cetăţenii nu prea. Vezi de...

Floreşti: Primarul vrea parking pe Gheorghe Doja. Cetăţenii nu prea. Vezi de ce se tem. [VIDEO]

DSCN0045În cursul serii de 10 iulie a fost organizată la Căminul Cultural din comuna Floreşti, o dezbatere publică în cadrul căreia municipalitatea şi-a prezentat intenţia de a construi un parking supraetajat pe strada Gheorghe Doja. Floreştenii n-au părut prea încântaţi.

Mai exact, primul argument care atestă faptul că floreştenii nu s-au arătat încântaţi este faptul că la dezbatere au fost prezenţi cu aproximaţie, 19 locuitori de pe strada Gheorghe Doja. Pe lângă aceştia, au mai fost prezenţi la dezbatere reprezentanţi ai Primăriei Floreşti precum şi consilieri locali.

Dezbaterea a demarat cu propunerea de construire a parking-ului, unde le-au fost prezentate toate argumentele pro-construirii, dar şi cum ar putea arăta acesta.  Întrebările au început să curgă, iar prezentarea a fost întreruptă deseori, astfel că atât edilul cât şi reprezentanţi ai primăriei i-au rugat pe cetăţeni să asculte întâi prezentarea, însă nu înainte ca primarul să-i reproşeze unui bărbat că este agresiv “Domnule, eu văd că sunteţi cam agresiv. Haideţi să ascultăm proiectul întâi şi apoi veniţi cu întrebări, dacă sunteţi aşa agresiv nu rezolvăm nimic”.

DSCN0015Răspunsul a venit imediat: “Nu sunt deloc agresiv, de ce mă faceţi agresiv? Am venit aici să văd despre ce este vorba şi am întrebări legate de prezentare. Aţi spus că vom discuta interactiv, asta nu înseamnă că sunt agresiv”, a spus bărbatul.

Cetăţenii prezenţi nu au negat faptul că posibilul proiect arată bine şi nici faptul că este necesară o sistematizare a zonei, însă au fost îngrijoraţi de alte aspecte. În primul rând, în zona în care se doreşte construirea parking-ului există garaje ce au fost concesionate de către cetăţeni pe foarte mulţi ani. Mai mult, aceştia au plătit preţul concesionării în avans. Apoi, sunt şi persoane care deţin locuri de parcare private.

DSCN0035“Vom găsi soluţii de comun acord pentru ca să nu creăm neplăceri. Voi cei care locuiţi acolo nu trebuie să fiţi frustraţi de această concesiune, iar dacă astăzi nu a venit lumea nu-i o problemă, dacă e necesar vom ajunge şi la un referendum. Am să fac solicitările necesare pentru ca la alegerile prezidenţiale să voteze floreştenii dacă vor acest parking”, le-a spus primarul celor prezenţi.

Pe de altă parte edilul a mai adăugat că o soluţie ar fi ca cetăţenii ce au spaţiile de parcare, garajele concesionate vor primi un loc în parking gratuit pană la expirarea contractului de concesiune.

DSCN0007Nimic concret pentru cetăţeni, lucru care de altfel i-a nemulţumit pe unii dintre cei prezenţi. Domnul Pleşa Teodor a venit cu un dosar în braţe în care se aflau contractul şi chitanţele care dovedesc investiţia făcută pentru spaţiile concesionate, dorind să ştie cum va fi el despăgubit.

“Eu am venit cu chitanţele. Am o suprafaţă mai mare concesionată şi ei îmi dau apoi un spaţiu de parcare în parking. Sunt foarte mulţi oameni care folosesc aceste boxe pentru ca să îşi depoziteze lemnele de foc pentru iarnă, ce vor face acei oameni? Eu nu sunt de acord aşa trebuie să îmi dea o parte din bani înapoi” spune Teodor Pleşa. O altă femeie din sală, aflată în aceeaşi situaţie, îi susţine afirmaţia.

DSCN0052Lipsit de orice interes faţă de dosarul pe care omul l-a înmânat primarului, acesta l-a “plasat” arhitectului şef. Primarul i-a răspuns: “Ţie o să îţi dau trei parcări în parking”.

Deşi dezbaterea a fost dedicată ideii de parking, discuţiile au degenerat către alte subiecte, alte reclamaţii, lucru ce pare că l-a iritat pe primar. Au fost abordate subiecte legate de reprezentanţii poliţiei care nu se deplasează la faţa locului când le este solicitat acest lucru, probleme legate de staţia de autobuz de pe strada Gheorghe Doja, unde se adună persoane ce fac gălăgie şi îi deranjează pe locuitorii din imediata apropiere, iar unul dintre cetăţeni a ridica problema salubrizării: “La noi pe stradă nu se spală, e plin de mucuri de ţigară şi de tot felul de mizerii pe jos”.

“Ba se spală, singura stradă pe care nu se spală este cea neasfaltată, dar după ce o asfaltăm, se va spăla şi am să trimit să vă spele şi scara blocului”, a răspuns primarul.

Conform prezentării, acest parking ar urma să aducă între 428 şi 500 de locuri de parcare, spaţii verzi, iar termenul de execuţie ar fi de până la un an.  Construcţia ar consta în jur de 600.000 de euro, ciudat este însă că în prezentare nu s-a specificat de unde ar urma să vina aceşti bani, dar edilul a făcut o promisiune în faţa cetăţenilor. “Nu avem deocamdată aceste informaţii, din buget, dar eu vă spun că dacă voi vreţi acest parking şi vă hotărâţi până la începutul lui Octombrie, eu vă promit că până în Septembrie, anul viitor aveţi parking acolo”

Abonamentele ar costa conform celor spuse de primar “nu mai mult de 100 de lei pe an”.4 COMENTARII

 1. Atatea prostii intr-un singur text rar mi-a fost dat sa citesc. Tu, cel ce ai scris, tu ai fost acolo? Sau ai fost dar asa, cu pauze de tigara de 20 de minute? Realitatea e departe de ce ai spus tu. La ani lumina.
  Primarul ala nu vrea parking, ci vrea sistematizare in zona de gheto a Fenesului. Parkingul ala nu e proiect, e o idee. Proiect e cu totul altceva, era si ilegal sa faca proiect si SF ST fara dezbatere publica. Dar e greu pt voi sa stiti astea
  florestenii….? care/ cei 15 ce au fost_
  Parkingul se va face S_A SPUS CLAR cu bani de la BUGETUL LOCAL!!!
  Cetatenii nu prea? Serios. Ia intreaba-I pe cei 15 care au fost acolo ce au spus la final.
  Tu ca au fost putini gata si tragi concluzia ca au fost putini ca nu is de acord. Pai si io trag concluzia din text ca tu esti dus cu pluta. Logica militianului cu acvariul. O stii?
  Asa, si cum de nu ai pus ca pensionarii vor avea gratuit pe Fenes si pe Cluj pe CTP ca tot fenesul vuieste de ieri numa asta!
  Parcari private nu exista acolo mai oameni buni. Sunt concesiuni de boxe de lemne! Si cate 3 adunate or facut un garaj in care tin ghiuveta ca masina e in strada! Si oricum lemne de foc pt ap in bloc. Tare, nu?!
  Sunt destepti cu 5 asemenea boxe tipate garaj pt masina urla ca nu are loc de parcare ca garajul e plin de acareturi amu I se da un loc de parcare in parking da nu, ca lui ii trebe 10! Sa aiba unde sa isi puna ghiuveta din 98!
  Discutiile au degenerat?? Ia DEX-ul ca nu stii nimic!
  Politie, galagie? Sa vina primarul sa imi spele sosetele ca mi-s murdare!
  Mucuri de tigara si mizerie pe jos! Pai cine le-o facut ? Io sau imputitii din zona? Pune mana si mai fa si tu curat!

 2. Claudiu Nistor se cam observa de la distanta mare ca tu esti ceva om al primarului…am fost si eu prezent acolo si stiu ca articolul spune adevarul. Cat despre ce a publicat domnisoara, este fix problema ei ce alege dintr-o dezbatere sa scrie, ar fi culmea sa vina altcineva sa ii spuna cum sa isi selecteze informatia. Nu de alta dar daca ne uitam peste ce scrii tu vom observa ca tu doar il lauzi pe primar. Si spun asta pentru ca in seara dezbaterii te-ai prezentat si am fost cativa martori ce la ce urmat dupa dezbatere pentru ca ai vazut ca domnisoara a stat de vorba cu cetatenii ce au participat la dezbatere. Asa ca mare atentie ca te cam dai de gol singur prin anumite detalii.

 3. Eu am totusi o nedumerire. Aceasta dezbatere cat si oricare alta ce presupune investitii din banul prublic trebuie sa ne priveasca pe toti nu doar pe cei de pe strada Gheroghe Doja. In plus, anuntul facut de Primaria Floresti cu privire la aceasta dezbatere a fost facut in seara de 7 iulie, iar dezbaterea a fost in 8. Nu ar fi trebuit sa ne anunte din tim ca sa putem participa mai mult si din alte zone? Cum adica aduci in atentia locuitorilor de pe strada Gheorghe Doja un lucru pe care vrei sa il faci din banii celor de pe Stejarului. Eu locuiesc pe Stejarului si in mare parte locuitorii de acolo au parcari private, dar tare cred ca nu o sa mearga nimeni sa isi lase masina peste noapte intr-o zona in care oricum nu mergem de frica unora. Si este absurd sa imi las masina acolo si sa vin apoi o jumatate de ora pana pe Stejarului. E cam aiurea si locatia. Sa faca referendum.

 4. Sulea e un spagar nenorocit si un gunoi care trebuie arestat. Ilegalitatile lui il vor aduce langa prietenul Uio.

  Jos HORIA SULEA, o mizerie de om

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

POPULARE