Florești: Prețurile pentru biletele și abonamentele pentru transport in comun au fost majorate. De când intră în vigoare majorările?

Foto: Arhiva Cluj24h.ro

Foto: Arhiva Cluj24h.ro

Directorul Companiei de Transport Public Cluj-Napoca, Liviu Neag a fost prezent când a venit cu vești noi pentru floreșteni: unele bune și altele mai puțin bune: in viitorul apropriat, Floreștiul se va bucura și de primele autobuze într-o stare mai bună având loc înlocuiri în parcul auto, copii care merg la școlile din Cluj-Napoca pot beneficia de masinile speciale pntru transportul elevilor dar a anunțat și cresterea prețurilor pentru bilete si abonamente. 

Astfel, Consiliul Local Florești a aprobat astăzi în ședința ordinară, majorarea prețurilor pentru abonamente și bilete  pe transportul in comun. Proiectul a fost suplimentat pe ordinea de zi și bineințeles, aprobat de consilieri.

„La Florești nu am crescut prețurile de patru ani. La ora actuală avem pe Florești șase linii, suntem atenți cu cererile ce vin apropo de serviciu de transport. Situația s-a schimbat mult de când am venit în Florești, aproape am dublat capacitățile de transport. Monitorizăm aprope tot a doua zi suntem prezenți în Florești, se petrec blocaje și din această cauză este aglomerat. Păstrăm 2-3 autobuze in capăt pentru eventuale situații.  În premieră vă spun, cei care aveți din Florești copii care merg la școli în Cluj-Napoca pot lua din Bucium transportul în comun dedicat elevilor. Sunt două linii, una merge pe Calea Florești sau pe Primăverii. Părinții pot lăsa copiii să fie preluați de polițiștii locali care îi vor însoți până la poarta școlii. Vrem să extindem proiectul pentru încă cinci școli. În această toamnă intră 60 de Mercedes-uri noi și cel puțin 30-40% din flotă va fi înnoită și la Florești. Compania trece acum printr-o perioadă foarte bună de acumulare pe baza tehnică. După ce intră electricele în Cluj vom reînnoi flota pe Zona Metropolitană”, a spus directorul CTP Cluj-Napoca.

Acesta a adus la cunoștința consilierilor că și prețurile biletelor și a abonamentelor vor fi majorate și a avut ca și argumente, creșterea salariilor și a prețurilor pentru carburanți.

preturi CTP majorate

Conform acestuia, noile prețuri care vor intra în vigoare din 1 octombrie 2018 vor fi urmatoarele:

Florești: 4 lei

Luna: 5 lei

Tăuți: 4 lei

Intracomunal: 2,5 lei.

În ce privește abonamentele acestea vor avea o creștere după cum urmează

Florești de la 90 lei la 115 lei

Luna de la 110 lei la 135 lei

Tăuți de la 110 lei la 115 lei

Intracomunal de la 60 lei la 70 lei.