Florești: Povestea contorului de apă găsit în marea dezvoltare imobiliară. Compania de Apă Someș își vrea toți banii datorați de mai mulți ani

Foto: Arhiva Cluj24h.ro
Foto: Arhiva Cluj24h.ro

Florești, localitatea tuturor posibilităților! Este posibil inclusiv ca Primăria să încheie contracte cu Compania de Apă Someș pentru furnizare de apă și canalizare fără să știe care contor de la ce clădire. Cum „s-a ascuns” un contor de apă și a rămas necitit preț de șase ani?  Nu știm, dar cei care prestează acest serviciu și-au cerut toți banii datorați. 

De aici și suma foarte mare de bani aprobată ca suplimentare la capitolul „Sport” de Consiliul Local Florești în data de 23 noiembrie 2017 pentru apă.

 La rectificarea de buget din noiembrie 2017, a fost aprobată suplimentarea sumei de bani de la capitolul „Sport” cu 127.000 lei pentru „plată apă contor Cetatea Fetei”. Cu siguranță această sumă de bani este mult prea mare ca fie vorba de facturi pe o lună, două sau trei. Mai mult, dat fiind faptul că este vorba de capitolul „Sport” nu erau prea multe opțiuni. Poate că dacă Primăria Florești nu ar avea o pasiune atât de mare pentru terenurile sintetice de fotbal încât să le distrugă pe cele naturale, am fi găsit o scuză. Nu este cazul, vorbim de sala de sport din Cetatea Fetei.

Fiind vorba de o sumă atât de mare, am adresat o solicitare în baza Legii 544/2001 celor de la Compania de Apă Someș pentru lămuriri. Până la răspunsul lor, mai atrag atenția reprezentanților Primăriei Florești, încă o dată,  că greșelile mari și dese nu sunt cheia marilor sucese. Nicidecum, vorbim totuși de niște acte. Pe site-ul instituției, pentru cei care vor căuta așa cum am căutat și eu, vor găsi la proiecte de hotărâre (referate), proiectul de hotărâre privind rectificarea de buget din luna octombrie (ședința din 5 octombrie 2017), postat în 14 noiembrie 2017. Referatul rectificării de buget aprobat în noiebrie, ia-l de unde nu-i! De hotărâre nu are rost să vorbim.

Compania de Apă Someș a căutat acul în carul cu fân, respectiv contorul de apă în marea dezvoltare imobiliară. 

Cei de la Compania de Apă Someș au explicat ce s-a întâmplat și oricum am suci problema este lesne de înțeșes că vorbim de greșeli. Cine știe cât ar fi mers greșeala dacă cei de la Compania de Apă Someș nu își ridicau niște semne de întrebare și nu făceau verificări.

 „În 2011 Primăria Comunei Florești a încheiat un contract de Apa sala de sportfurnizare/prestare a serviciului de alimentare cu apă și de canalizare la care s-a semnat o anexă și pentru punctul de consum  Sala de Sport Cetatea Fetei. Conform informațiilor furnizate de Primăria Florești la acea dată, contorul aferent sălii era într-un cămin la 3 m de gardul școlii din vecinătate, unde mai era un contor care conform acelorași informații de la Primărie, ar fi deservit școala. Citirile lunare efectuate cu regularitate asupra contorului care ar fi trebuit să deservească Sala de Sport au relevat un consum mic de-a lungul timpului. Întrucât zona e într-o dezvoltare imobiliară amplă, în luna mai 2017 în urma unor verificări mai amănunțite a zonei s-a descoperit că respectivul contor de care Compania a fost informată că deservea sala de sport, deservea de fapt un hidrant. Cu ocazia aceleiași verificări s-a constatat că sala de sport era de fapt deservită de un contor aflat în spatele clădirii în curtea unui imobil (școala). Pe acel contor, în luna mai 2017 consumul citit a fost de 19.719mc. Aceste informații au fost notificate Primăriei comunei Florești, impunându-se actualizarea documentației tehnice a branșamentului și plata contravalorii consumului. Suma actuală de plată este de 129.376 lei„, au explicat pentru Cluj24h.ro, reprezentanții Companiei de Apă Someș.

Întreb și eu, cum e posibil ca Primăria Florești să nu știe ce și cum cu clădirile pe care le are și mai ales să nu verifice și să informeze greșit o altă instituție? Clădirea sălii de sport din Cetatea Fetei nu a fost construită acum o lună, două sau un an. Dacă în 2011 a fost încheiat contractul cu Compania de Apă Someș atunci nu putem vorbi de dezvoltarea imobiliară de astăzi și nici de clădirea nouă a viitoarei școli pentru că ele nu existau la acel moment.

 

cluj24h.ro, TEDxCluj, reducere bilete, marius moga

Articole Noi

Servicii de criolipoliză la Allure Clinique de Beaute!

Slăbește la rece, fără bisturiu și la un preț accesibil printr-o procedură fără riscuri. În doar trei ședințe, poți scăpa de 5-6 cm în circumferință.

criolipoliza cluj, criolipoliza ieftin, salon criolipoliza cluj, criolipoliza marasti, cluj24h, beneficii criolipoliza, allure clinique de beaute cluj