Florești: motivul pentru care a fost sistată apa potabilă în mai multe zile și pe mai multe străzi.

Foto: Arhiva Cluj24h.ro

Foto: Arhiva Cluj24h.ro

În ultima săptămâmă, locuitorii comunei Florești s-au confruntat cu probleme destul de grave în ce privește furnizarea apei potabile. În mai multe zile a fost sistată apa potabilă pe mai multe străzi și preț de câteva ore pe zi. Cu siguranță, acest lucru a fost cât se poate de neplăcut. Dar iată care au fost motivele pentru care a fost întreruptă furnizarea cu apă.

Am adresat o solicitare Companiei de Apă Someș Cluj pentru a ne explica ce s-a întâmplat și de ce aceste sistări ale apei potabile.

Astfel, se pare că pentru ziua de luni, 17 decembrie când a fost anunțată de câteva zile înainte că va urma sistarea apei potabile, aceasta s-a produs în urma unei programări de lucrări de modernizare ale stațiilor de pompare care deservesc zona. Despre străzile care au fost afectate, vedeți AICI.

Problema este că înainte cu o zi, floreștenii din aproximativ aceleași zone au fost afectați de o altă sistare a apei potabile. Și mai rău a fost că era într-o zi de dumincă atunci când lumea este acasaă și evident, folosește apa potabilă.

„Duminică 16 decembrie a survenit o avarie în aceeași zonă care era progtramată pentru întreruperea alimentării cu apă pe luni 17, decembrie. Compania de Apă Someș are obligația de a interveni în aceste situașii pentru remedierea defectului și eliminarea pierderilor”, au explicat reprezentanții instituției.

apaEi bine, în data de 19 decembrie, alte străzi din comună au rămas fără apă potabilă dar de această dată pentru că cei de la Electrica au avut o intervenție care ar fi afectat stațiile de pompare deci din  nou, fără apă.

Poate că nu sunt atât de importante aceste explicații însă le-am cerut pentru locuitorii să înțeleagă că fiind o comună în care se construiește foarte mult, uneoir, este necesară sistarea anumitor utilități pe zone, acestea fiind anunțate. Dar când nu sunt anunțate, este vorba de avarii ce pot interveni.

Mai jos puteți citi răspunsul reprezentanților Companiei de Apă Someș.

Citeșe și: Florești: mai multe străzi rămân fără apă potabilă, luni. Află detalii.

Florești: Mâine, va fi sistată apa potabilă pe alte străzi. Află detalii.

 

TMS - Banner 728 x 90 px