Florești: Contractul pentru construirea școlii din Cetatea Fetei nu a fost prelungit. Ce urmează?

expertiza scoala cetatea fetei 2Consiliul Local Florești s-a întrunit în ședință extraordinară ieri, 8 iunie 2018, când pe masă au avut supus spre aprobare un proiect de hotărâre ce presupunea prelungirea contractului pentru execuția lucrărilor la școala din Cetatea Fetei. Proiectul nu a fost aprobat de consilierii prezenți. 

Conform actului adițional supus spre aprobare , executantul (Coldea Construcții SRL) a solicitat prelungirea contractului până la sfârșitul lunii septembrie a acestui an. Uitându-ne pe adresa făcută de către cei de la Coldea Construcții aflăm că aceștia au solicitat și modificarea unui articol din contract pentru a-și diminua valoarea penalităților, cerând ca penalități o sumă echivalentă cu 0,2% din valoarea lucrărilor rămase de executat pentru fiecare zi de întârziere până la predarea lucrării. Contractul prevede o sumă echivalentă cu 0,2% din valoarea totală a lucrărilor pentru fiecare zi de întârziere.

Desprea asta s-a discutat și la ședința din 31 mai 2018, când a fost prezent și reprezentantul executantului, Coldea Mihai care a încercat să explice însă fără rezultat. Din acest motiv, publicația Cluj24h.ro a cerut un punct de vedere din partea executantului pentru a afla punctual și argumentat deexpertiza scoala cetatea fetei 1 ce aceste lucrări pentru un obiectiv de investiții atât de important pentru comuna Florești nu sunt finalizate și mai ales de ce nu se lucrează de luni bune. Până în acest moment nu am primit un răspus, acesta va fi adus la cunoștința publicului atunci când va fi pus la dispoziție.

Până atunci, aflăm despre “seriozitatea” de care dă dovadă această companie atât din presă dar și din raportul de expertiză tehnică. Expertiza tehnică arată că cei de la Coldea Construcții au executat o serie de lucrări neconforme (n.red. se face referire la lucrări executate în perioada iulie 2015 -octombrie 2017) dar și faptul că executantul a fost sesizat în scris de către dirigintele șantier asupra deficiențelor de execuție. Mai mult, în timp, aceste lucrări s-au degradat.

Degradări constatate: expertiza scoala cetatea fetei

-Exfolierea și desprinderea tencuielilor de pe pereții din interior

-Exfolierea și desprinderea tencuielii de pe tavane.

-Pătrunderea apelor pluviale prin planșeu și pereți

-Fisuri în pereți

-Apariția mucegaiului pe pereți și tavaneCe urmează? Primăria trebuie să găsească o altă companie care să finalizeze lucrările. Altă licitație, altă “distracție” 

Având în vedere faptul că la data de 10 iunie 2018 expiră contractul cu cei de la Coldea Construcții iar Consiliul Local Florești nu a aprobat o prelungire a acestuia este necesară o nouă procedură de atribuire a contractului în vederea finalizării lucrărilor.

Asta înseamnă că floreștenii nu vor vedea prea curând o școală nouă în comună însă referitor la cei care  vor intra în clasa zero în acest an, edilul a spus că:

“Avem rezolvată să zic așa problema “cazării” copiilor care vor intra în clasa zero până când această instituție școlară va fi finalizată.”

Rămâne de văzut cât va dura până ce va exista o firmă care să termine aceste lucrări și până când va fi finalizată școala căci se pare, de aici, floreștenii intră într-o “horă” a procedurilor, a birocrației (atât în ce privește noua achiziție publică dar și demersurile pe care le vor face Coldea Construcții sau Primăria Florești, probabil în instanță). Coldea Construcții nu a oferit nici măcar vreo explicație, concret, cu ce probleme se confruntă și care împiedică realizarea acestui obiectiv de investiții important pentru comunitate.

Cert este, la acest moment, floreștenii au rămas și cu școala în plop și plopul în aer și banii dați (pentru că lucările de până acum au plătite)

Citește și:

A fost semnat contractul pentru construirea şcolii din Floreşti. Vezi cine o va construi şi cât costă

Floreşti: Autorizaţia de construire pentru şcoală a fost eliberată. Când încep lucrările?

Florești: Construcția școlii din Cetatea Fetei e în plop de câteva luni. Cum explică constructorul?