Floreștenii au făcut primul pas: strâng semnături pentru demiterea primarului. Peste 120 de semnături într-o oră

semnaturi floresti 1Floreștenii s-au săturat de promisiunile deșarte ale administrației publice locale și au demarat procedura de strângere de semnături pentru organizarea unui referendum de demitere a primarului. În această după-amiază au dat startul la strângerea de semnături și au adunat peste 120 de semnături într-o oră. 

Pentru că au fost de prea multe ori mințiți în privința drumului de legătură cu Municipiul Cluj-Napoca, pentru că s-au săturat să fie tratați într-un mod execrabil de câte ori cer explicații cu privire la banii comunității, proiecte desfășurate, pentru că nevoile lor nu sunt satisfăcute de administrația publică locală și multe alte motive pe care aceștia le discută de altfel, în mediul online, floreștenii au pus piciorul în prag.

Deși inițiativa nu a fost intens mediatizată și promovată, Stelian Feurdean a făcut primul pas și le-a arătat floreștenilor că se poate. Chiar dacă este o “vinitură” după cum îi place edilului să-i numească pe  cei care nu s-au născut la Florești, Stelian le-a arătat floreștenilor că soluția nu este să se plângă doar pe facebook.

Înarmat cu tabelele necesare pentru strângerea de semnături, acesta a ieșit pe stradă în această după amiază (n.red. în parcarea unor hipermarket-uri) unde a strâns într-o oră cât a stat acolo (17,00-18,00) peste 120 de semnături. semnaturi floresti 2

“Eu am dat tonul. În mare parte rolul meu a fost până aici. Nu este o luptă a mea cu administrația locală, este o problemă a comunității, să se implice fiecare și să adune semnăturile până când vor putea fi depuse la Prefectură. Chiar dacă nu stau în Florești de mult timp, stau de un an aici, nici nu am votat la Florești anul trecut pentru că stau din octombrie, am vrut să arăt că se poate face ceva. Oamenii spun multe, se lasă influențați dar eu nu am nicio legătură cu vreun partid politic și nu am niciun interes. Nu există discuții despre pe cine punem dacă nu va mai fi Șulea. Nu este problema mea cine va dori să se implice. Nici nu am discutat despre așa ceva. Eu nu-mi fac iluzii ca să nu am deziluzii. Timpul ne va spune dacă vom reuși să strângem semnăturile. Dacă nu le strângem, înseamnă că asta vrea lumea și ne supunem majorității. Referendumul este un act democratic”, a declarat Stelian Feurdean, inițiatorul procedurii de strângere semnături pentru Cluj24h.ro.

semnaturi florestiDespre problemele floreștenilor nu este cazul să amintim, sunt cunoscute și vizibile în mediul online. Rămâne de văzut dacă floreștenii doresc sau nu să iasă din lumea virtuală și să arate administrației publice locale că pe banii lor, au cuvânt de spus.

Rămâne de văzut și dacă semnăturile necesare pentru demararea unui referendum local se vor strânge…